meta whatsapp landscape zuck
in

WhatsApp melancarkan perkongsian skrin dan mod landskap untuk panggilan video

WhatsApp telah menambah dua ciri baharu pada platform panggilan videonya: perkongsian skrin dan mod landskap.

Perkongsian skrin membolehkan anda berkongsi keseluruhan skrin anda atau aplikasi tertentu dengan kenalan anda semasa panggilan video. Ini boleh berguna untuk bekerjasama dalam projek kerja, berkongsi foto dengan keluarga atau memberi sokongan teknikal kepada rakan.

whatsapp screen share landscape mode

Mod landskap menukar orientasi skrin panggilan video kepada landskap, yang boleh membantu untuk melihat lebih ramai peserta panggilan atau berkongsi paparan skrin anda yang lebih luas.

Kedua-dua ciri kini tersedia kepada semua pengguna WhatsApp pada Android, iOS dan Windows. Untuk menggunakan perkongsian skrin, hanya ketik ikon ‘Share’ semasa panggilan video dan pilih ‘Screen’. Untuk menggunakan mod landskap, putar telefon anda kepada orientasi landskap.

Ciri baharu WhatsApp adalah tambahan yang dialu-alukan pada platform dan menjadikannya lebih kompetitif dengan perkhidmatan persidangan video lain seperti Zoom dan Google Meet. Keupayaan untuk berkongsi skrin anda amat berguna untuk kerja kolaboratif dan mod landskap boleh membantu untuk kumpulan yang lebih besar atau untuk berkongsi paparan skrin anda yang lebih luas.

Sumber: Facebook

isteri nd lala cerai

Isteri ND Lala mengumumkan cerai selepas 34 tahun berkahwin

anak salahuddin cabut plat nama ayah

Fatihah Salahuddin mengeluarkan plat nama arwah bapanya dari Dewan Rakyat