50b0b495e835886c208e0c128f4e6b01
in

Threads versi web akan dilancarkan dalam minggu ini

Threads, aplikasi yang membolehkan anda berkongsi foto dan mesej dengan rakan rapat anda di Instagram, dilaporkan akan melancarkan versi web tidak lama lagi. Menurut laporan The Wall Street Journal, sumber yang biasa dengan rancangan Meta berkata, versi web Threads akan tersedia sekitar minggu ini. Bagaimanapun, rancangan itu tidak muktamad dan boleh juga berubah.

threads web Desktop Login scaled

Ini adalah berita baik untuk pengguna Threads yang ingin mengakses aplikaasi pada pelayar desktop atau komputer riba mereka. Pada masa ini, anda hanya boleh menggunakan Threads pada penyemak imbas web dengan melawati pautan ke siaran atau profil sedia ada dan menavigasi dari sana. Ini bukan cara yang paling mudah untuk menggunakan media sosial, terutamanya jika anda ingin menyemak siaran anda atau membuat siaran baharu.

Post by @zuck
View on Threads


Walau bagaimanapun, versi web Threads tidak akan mempunyai semua ciri yang ada pada aplikasi itu. Salah satu ciri yang tidak disertakan ialah fungsi carian, yang masih dalam pembangunan dan tidak mempunyai tarikh pelancaran yang jelas. Tanpa fungsi carian, anda akan menghadapi kesukaran mencari rakan, siaran atau topik baharu pada Threads dengan mudah.

thread sweb Desktop Feed scaled

Baru-baru ini Threads telah memperkenalkan pelekat, penapis dan tema untuk menjadikan siaran anda lebih menyeronokkan dan ekspresif. Ia juga menambah ciri status yang membolehkan anda berkongsi perkara yang anda lakukan dengan rakan rapat anda. Threads dilihat sebagai alternatif kepada X, yang sebelum ini bernama Twitter, yang telah kehilangan populariti di kalangan pengguna muda.

Sumber: The Wall Street Journal

malaysia quranhour 2023

Malaysia #QuranHour tahun ini membuka pintu penyertaan bukan Islam

afif saman parking

Adun PN dapat tiket saman parking, netizen tunjuk kompleks parkir dibelakangnya