fahmi fadzil 5g rahmah
in

Pakej 5G RAHMAH dan Insentif Pasca Bayar untuk Penjawat Awam dilancarkan

Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil, telah melancarkan Pakej 5G RAHMAH, dan Insentif Pascabayar RAHMAH untuk Penjawat Awam hari ini, satu inisiatif untuk merapatkan jurang digital dan memastikan rakyat Malaysia mendapat akses kepada internet berkualiti pada harga berpatutan.

Pakej 5G RAHMAH menawarkan telefon pintar 5G dan pelan data bermula pada RM240 sebulan, atau RM120 untuk 100,000 pelanggan pertama daripada kumpulan B40. Pakej ini boleh didapati dari 31 Ogos hingga 31 Disember 2023.

bh29kkd 1693295108

Insentif Pascabayar RAHMAH menawarkan penjawat awam rebat RM10 sebulan selama setahun jika melanggan pelan pascabayar bernilai RM60.

Fahmi berkata, pakej RAHMAH adalah sebahagian daripada usaha kerajaan untuk menjadikan sambungan digital lebih mampu milik dan boleh diakses oleh semua rakyat Malaysia.

“Kami mahu memastikan semua orang berpeluang menyertai ekonomi digital, tanpa mengira tahap pendapatan mereka,” katanya.

Pakej RAHMAH terbuka kepada semua rakyat Malaysia dan boleh dibeli daripada syarikat telekomunikasi yang mengambil bahagian.

image 35.png

Berikut ialah faedah utama Pakej 5G RAHMAH:

  • Telefon pintar 5G dan pelan data bermula pada RM240 sebulan
  • Diskaun RM120 untuk 100,000 pelanggan pertama dari kumpulan B40
  • Waranti 24 bulan pada telefon pintar

Berikut adalah faedah utama Insentif Pascabayar RAHMAH:

  • Rebat RM10 sebulan selama setahun
  • Tersedia kepada penjawat awam yang melanggan pelan pascabayar bernilai RM60

Pakej RAHMAH ialah cara terbaik untuk mendapatkan akses yang berpatutan kepada 5G dan internet berkelajuan tinggi. Jika anda sedang mencari telefon pintar baharu atau pelan pascabayar, pastikan anda menyemak pakej RAHMAH.

Sumber: Berita Harian

nabil ahmad mahkamah rembau penganggur

Penganggur didenda RM3,000 kerana pecah rumah pelakon Nabil

290823 Tahfiz student at Kepci Music Fest Social media

Netizen tuntut boikot rangkaian makanan segera atas konsert bersama pelajar Tahfiz