Vincent Tan 014
in

Vincent Tan sah melepaskan kelab KV Kortrijk

Kelab Liga Pro Belgium KV Kortrijk telah mengesahkan bahawa Tan Sri Vincent Tan, pemilik kelab itu sejak penubuhannya pada 1901, telah bersetuju untuk menjualnya kepada ahli perniagaan dari Poland-Amerika Maciek Kaminski.

Pengumuman itu dibuat di laman web rasmi KV Kortrijk, dengan Vincent menyatakan ucapan selamat kepada Kaminski dan keluarganya.

KV Kortrijk, diketuai oleh jurulatih Bernd Storck, menamatkan musim ini di tempat ke-14, dengan rekod lapan kemenangan, tujuh seri dan 19 kekalahan, mengumpul 31 mata.

“Kaminski adalah seorang pemilik yang bagus kepada kelab yang mana sudah memiliki pengalaman dalam bola sepak. Saya percaya dia akan membawa kelab ke tahap yang lebih tinggi.

“Saya mahu mengambil peluang ini berterima kasih kepada para penyokong, staf dan bandar ini atas sokongan sepanjang tempoh saya berada di sini.”

Selain KV Kortrijk, Vincent juga memiliki Cardiff City, sebuah kelab dalam Liga Inggeris.

Kelab KV Kortrijk pernah mengambil pemain kebangsaan Malaysia, Luqman Hakim Shamsudin, untuk menimba pengalaman disana, sebelum berpindah ke kelab Iceland, Njardvik FC.

Sumber: Sinar Harian

28a10e39 fw1297634 kl30 06042023 dewan negara lpr

Kos PRN di Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Negeri Sembilan, Terengganu dan Kelantan dianggar RM420 juta

1410731

Vape masih kekal difatwakan haram bagi umat Islam