stadium shah alam
in

Projek pembangunan semula kompleks sukan Shah Alam dimulakan pada S4 2023

Projek pembangunan semula Kompleks Sukan Shah Alam, termasuk pembinaan Stadium Shah Alam baharu, dijangka bermula pada suku keempat tahun 2023.

Penganalisis RHB Research, Adam Mohamed Rahim berkata, kerja pembangunan yang dianggarkan bernilai antara RM700 juta dan RM1 bilion itu mungkin dilaksanakan melalui pertukaran tanah dengan kerajaan negeri Selangor.

A3 1

Berakhirnya pilihan raya negeri di enam negeri telah meredakan ketidaktentuan politik yang membayangi sektor pembinaan sejak sekian lama. Ini dijangka membuka jalan kepada kerajaan untuk menumpukan pada pelaksanaan program infrastruktur dan melaksanakan agenda reformasinya.

Akibatnya, kemajuan pembangunan projek peringkat negeri seperti pembangunan semula Kompleks Sukan Shah Alam mungkin meningkat.

Dalam pada itu, Menteri Besar Selangor Datuk Seri Amirudin Shari menjelaskan kos pembinaan Stadium baharu Shah Alam masih antara RM800-900 juta, seperti yang diumumkan tahun lalu.

Tangkapan skrin yang sebelum ini tular di media sosial mendakwa kos pembinaan stadium itu mencecah RM3.28 bilion. Walau bagaimanapun, angka ini adalah cadangan daripada pemaju, dan tidak menggambarkan kos sebenar projek tersebut.

366940171 683584807130189 4559765733520796892 n

Angka RM3.28 bilion itu termasuk kos membangunkan keseluruhan 70 ekar kawasan sekitar termasuk pembinaan hotel, teater tertutup, stesen bas dan pusat rekreasi belia.

Pembinaan Stadium baharu Shah Alam merupakan projek besar yang akan memberi manfaat kepada rakyat Selangor. Ia akan menyediakan tempat bertaraf dunia untuk acara sukan dan hiburan, dan juga akan mewujudkan pekerjaan dan meningkatkan ekonomi.

Sumber: Sinar Harian

buli budak sekolah ulu tiram johor

Video buli budak sekolah di Ulu Tiram Johor menjadi tular, netizen tuntut tindakan

kes dera tomboy bapa kandung sykur

Kes dera di Johor, bapa kandung bersyukur dapat berjumpa semula anaknya