photo 2023 10 08 21 01 29 1696770209
in

Peserta triatlon Ironman Langkawi, Muhaini Mahmud meninggal dunia pada umur 44

Muhaini Mahmud, 44, peserta triatlon Ironman Langkawi Malaysia, meninggal dunia pada hari Ahad lepas di Sultanah Maliha Hospital (HSM), Langkawi, Kedah.

Muhaini dikejarkan ke HSM pada hari Sabtu, selepas dia rebah semasa acara renang triatlon. Dia berada dalam keadaan kritikal di Unit Rawatan Rapi (ICU) sehingga berita kematiannya.

2325259

“Wanita itu kelihatan tidak bermaya ketika sudah hampir tiba ke garisan penamat bagi disiplin renang dan dia telah diberikan rawatan awal di tempat kejadian sebelum dihantar ke hospital untuk rawatan lanjut,” katanya.

Rakan rapat Muhaini, Datuk Nurul Hidayah Ahmad Zahid, mengesahkan kematiannya dalam catatan Facebook.

“ALLAH lebih menyayangimu Mui. Semoga kamu berehat dengan tenang di taman syurga, Mui tercinta.”

Ketua Polis Daerah Langkawi, Asisten Komisioner Shariman Ashari, mengesahkan Muhaini mengalami masalah kesihatan semasa kejohanan triatlon itu. Tambahnya, dia tidak sedarkan diri ketika dimasukkan ke ICU.

Muhaini ialah pengasas bersama Kiddocaremy, dan bekas pengarah hal ehwal korporat di Weststar Group. Dia terkenal dengan gaya hidup aktif dan semangatnya untuk kecergasan.

Dalam kejadian berasingan, seorang peserta lelaki dan seorang penonton lelaki turut mengalami kecederaan semasa triatlon itu. Peserta lelaki dirawat kerana keletihan, manakala penonton lelaki cedera ringan selepas terjatuh.

Triatlon Ironman Langkawi Malaysia adalah salah satu daripada triatlon paling mencabar di dunia. Ia terdiri daripada berenang 2.4 batu, menunggang basikal sejauh 112 batu dan larian 26.2 batu.

Sumber: Sinar Harian

jdt racing team

JDT ceburi sukan permotoran bersama Hafizh Syahrin sebagai JDT Racing Team

plkn

Kerajaan hidupkan semula Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 3.0 di kem tentera