padang 2
in

Padang baharu di Stadium Nasional Bukit Jalil rosak selepas hanya 48 jam dirasmikan

Padang baharu di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) rosak tidak sampai 48 jam selepas ia dirasmikan, menimbulkan persoalan mengenai kualiti rumput yang digunakan.

padang 1

Padang yang menelan belanja RM1.4 juta untuk dinaik taraf itu kelihatan koyak seawal lima minit perlawanan antara Malaysia dan India pada perlawanan pertama Pesta Merdeka 2023 pada malam Jumaat.


Kerosakan itu mengganggu corak permainan kedua-dua pasukan, dengan bola melantun tidak menentu dan menghalang pemain daripada bergerak lancar.

Kakitangan Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) bertindak pantas untuk membaiki kerosakan semasa rehat separuh masa.


Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, yang juga pemilik kepada kelab Johor Darul Ta’zim (JDT), telah merasmikan padang tersebut pada hari Khamis lepas.

F8OwNioagAAsn0

Padang baharu menggunakan rumput Zeon Zoysia, merupakan rumput jenis tahan lasak serta tahan cuaca hujan dan panas. Ini berbeza dengan rumput lembu yang digunakan sebelum ini yang tidak lagi sesuai untuk bola sepak moden.

Kerosakan pada padang baharu adalah berita kurang senang bagi bola sepak Malaysia. SNBJ ialah stadium utama negara, dan adalah penting bahawa padang berada dalam keadaan baik untuk kedua-dua perlawanan tempatan serta antarabangsa.

syada amzah review

Syada Amzah dituduh tidak membuat review produk walaupun telah dibayar

maxresdefault 21

Apple TV+ memperkenalkan treler rasmi siri Monarch: Legacy of Monsters, bermula 17 November 2023