misbun sidek bam 1
in

Misbun Sidek memutuskan tidak akan kembali ke BAM

Legenda badminton, Datuk Misbun Sidek, mengesahkan tidak akan kembali menyertai Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

“BAM mengesahkan bahawa Datuk Misbun Sidek telah berpisah dengan BAM melalui penyelesaian secara baik dengan institusi itu. BAM menganggap kes itu ditutup dan kini memberi tumpuan kepada persiapan untuk Kejohanan Remaja Dunia 2023 akan datang,” kata BAM.


Keputusan itu dibuat selepas kontrak Misbun sebagai Pengarah Kejurulatihan Perseorangan Remaja Akademi Badminton Malaysia (ABM) ditamatkan awal berikutan kegagalan skuad remaja negara pada Kejohanan Badminton Remaja Asia di Yogjakarta, Indonesia.

Misbun kecewa dengan cara dia dilayan oleh BAM dan merasakan dia tidak diberi peluang yang adil untuk menebus dirinya. Beliau juga merasakan BAM tidak menghargai sumbangannya kepada pasukan kebangsaan.

Bagaimanapun, Presiden BAM, Tan Sri Mohamad Norza Zakaria, tampil menjelaskan keadaan apabila beliau membuat tawaran untuk memberikan semula Misbun mengemudi skuad perseorangan remaja sehingga kontraknya tamat hujung tahun ini.

HAFIZ051120 46 scaled 1

Bagaimanapun, difahamkan Misbun menolak tawaran itu dan persetujuan baik dicapai antara dia dan BAM.

Presiden BAM, Tan Sri Mohamad Norza Zakaria berkata, BAM menghormati keputusan Misbun dan mendoakan yang terbaik dalam usahanya pada masa hadapan. Beliau berkata, BAM kini fokus untuk membuat persiapan menghadapi Kejohanan Remaja Dunia 2023 akan datang.

Sumber: Twitter

Malaysia Ailines

(Kemaskini) Pelajar universiti awam boleh menerima baucar RM300 untuk tiket penerbangan domestik

klcc observation deck

Rakyat Malaysia lahir Ogos boleh dapat tiket percuma lawat menara berkembar Petronas