in

Treler Squid Game: The Challenge mempunyai 456 peserta bertaruh untuk memenangi wang $4.56 juta

Netflix telah mengeluarkan treler baharu untuk rancangan realiti berdasarkan siri drama Korea popular Squid Game. Rancangan ini ditetapkan untuk ditayangkan pada tarikh 22 November 2023.

Squid Game: The Challenge akan menampilkan 456 peserta dari seluruh dunia bersaing dalam pelbagai cabaran berdasarkan permainan daripada siri drama Korea tersebut, serta beberapa penambahan permainan baharu. Pemenang akan membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak $4.56 juta (RM21,308,411.21).

Squid Game The Challenge n S1 E1 00 08 12 18R

“Walaupun versi realiti ‘Squid Game’ bukan soal hidup atau mati, masih banyak perkara yang perlu dipertaruhkan. 456 pemain akan bersaing untuk memenangi $4.56 juta, hadiah wang tunai terbesar dalam sejarah realiti televisyen. Melalui beberapa siri permainan, setiap pemain akan dipaksa ke had mereka dan terpaksa bertanya kepada diri sendiri sejauh mana mereka mampu menang, dengan pakatan oportunistik, strategi kejam dan pengkhianatan yang terpaksa untuk diikuti.”

squid game the challenge

Walau bagaimanapun, rancangan itu telah dilanda beberapa kontroversi sejak pengambarannya. Pada Januari 2023, pegawai perubatan dipanggil ke set selepas peserta terpaksa membuat penggambaran dalam keadaan cuaca yang membeku, dengan suhu turun serendah 26 darjah Fahrenheit. Selain itu, pada Februari 2023, bekas peserta memberitahu sumber Rolling Stone bahawa mereka percaya siri ini mempunyai keadaan kerja yang tidak selamat, dan ganjaran yang tidak wujud.

Jurucakap Netflix sendiri telah menafikan semua dakwaan tersebut, dengan menyatakan bahawa “kami amat mengambil berat tentang kesihatan pelakon dan kru kami, serta kualiti rancangan ini. Sebarang cadangan bahawa pertandingan menipu atau dakwaan mendatangkan bahaya yang serius kepada pemain adalah tidak benar. Kami telah mengambil semua langkah keselamatan yang sewajarnya, termasuk selepas menjaga peserta — dan pengadil bebas mengawasi setiap perlawanan untuk memastikan ia adil kepada semua orang.”

Prize Money Netflix 1600x900 1

Walaupun terdapat kontroversi, Squid Game: The Challenge adalah rancangan realiti yang paling dinanti-nantikan tahun ini. Peminat siri asal pastinya tidak sabar untuk melihat bagaimana permainan itu akan disesuaikan untuk TV realiti, dan sama ada sesiapa sahaja akan dapat memenangi hadiah wang tunai yang besar tersebut.

Sumber: Variety

perkim nerosha

Atlet boling wanita negara Nerosha, telah memeluk Islam

teksi ambil parkir oku

Pemandu teksi ambil parkir OKU patahkan wiper kereta OKU di belakangnya