gto 26 years
in

Takashi Sorimachi akan kembali sebagai Great Teacher Onizuka selepas 26 tahun

Selepas 25 tahun, siri manga dan anime Great Teacher Onizuka (GTO) akan kembali untuk drama ulang tahun istimewa, seperti yang diumumkan oleh Fuji TV pada 15 September 2023. Drama ini akan disiarkan pada musim bunga 2024, menerusi Kansai TV dan Fuji TV.


Takashi Sorimachi yang membintangi adaptasi aksi nyata GTO 1998, akan memainkan semula peranannya sebagai watak utama Onizuka. Drama baharu itu nanti yang bertajuk GTO Revival, akan ditetapkan pada masa sekarang dan akan meneroka bagaimana kaedah pengajaran Onizuka akan berlaku dengan pelajar sekolah menengah pada era Reiwa.

Sinopsis GTO Revival adalah seperti berikut:

20230969 01

Onizuka akan ditugaskan sebagai guru di sekolah menengah yang bermasalah, di mana dia akan menyampaikan kaedah pengajarannya kepada pelajar yang menghadapi masalah mereka sendiri. Dalam era peralihan daripada Heisei (1989-2019) kepada Reiwa (2019- sekarang), di mana isu sosial seperti gangguan dalam talian dan masalah di media sosial telah meningkat, jurang pemisah antara yang kaya dan yang miskin semakin membesar, dan kehidupan menjadi lebih mencabar, bolehkah Onizuka menjadi wira baharu untuk era Reiwa nanti?

Bagaimanakah lelaki yang pernah dikenali sebagai guru itu akan berinteraksi dengan pelajar sekolah menengah pada era Reiwa, dan siapa yang akan menjadi sebahagian daripada pelakon? Nantikan!

Sorimachi meluahkan rasa terujanya untuk kembali melakonkan watak Onizuka, dia merasakan penting untuk mengembalikan watak itu pada masa kini. Dia juga berkata bahawa dia ingin tahu bagaimana kaedah pengajaran Onizuka akan sesuai dengan pelajar sekolah menengah pada masa kini.

Berita pengumuman GTO Revival ini pastinya memberi keterujaan pada para peminat siri manga, anime dan drama. Ramai peminat tidak sabar untuk melihat bagaimana Sorimachi akan berlakon semula sebagai watak Onizuka selepas bertahun-tahun lamanya.

Sumber: Fuji TV

one piece post credits scene 64f1acd79c3ed

Siri aksi nyata One Piece Netflix diumumkan akan kembali untuk musim ke-2

naruto boruto 001

Pameran ulang tahun ke-20 animasi TV Naruto akan diadakan di Pavilion Bukit Jalil