in

Netflix umum siri anime baharu Onimusha, mula bersiaran 2 November 2023

Onimusha, siri permainan video klasik dari Capcom, mendapat adaptasi anime pertamanya dalam 22 tahun. Siri baharu ini akan ditayangkan secara global di platform Netflix pada 2 November 2023, dan pastinya mesti ditonton oleh peminat anime, permainan dan sejarah Jepun.

Anime ini diarahkan oleh Takashi Miike, pembuat filem terkenal yang sinonim dengan hasil inovatif dan visualnya yang menakjubkan. Miike disertai oleh pengarah Shinya Sugai dan studio animasi Sublimation, yang bersama-sama mensasarkan untuk merevolusikan landskap anime dengan pandangan unik mereka tentang Onimusha.

maxresdefault 18 1

Anime ini mengikuti kisah Miyamoto Musashi, seorang pemain pedang tua yang memulakan misi rahsia untuk mengalahkan syaitan yang mendominasi zaman Edo awal. Berbekalkan mitos “Oni Gauntlet,” Musashi mesti menggunakan semua kemahiran dan ketangkasannya untuk mengalahkan musuh dan melindungi mereka yang tidak bersalah.

Salah satu perkara yang membezakan Onimusha daripada anime lain ialah gabungan animasi watak CGI 3D dengan berlatar belakangkan lukisan tangan. Penggabungan teknik animasi tradisional dan moden ini menjanjikan pengalaman yang baharu kepada peminat lama mahupun peminat baru.

05 ONMS01 L010

Lagu tema utama untuk anime, “THE LONELIEST” oleh Måneskin, menambahkan emosi pada siri anime tersebut. Melodi lagu dan lirik yang sesuai menangkap mood penceritaan, menjanjikan pengalaman yang mendebarkan dan mengagumkan.

Jika anda peminat anime, permainan video atau sejarah Jepun, maka Onimusha pastinya siri anime yang anda tidak mahu ketinggalan.

Sumber: Netflix

ENUS OnimushaS1 Main Vertical RGB Pre

maxresdefault 24

Lionsgate mengeluarkan treler terbaharu untuk The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

sabiha gokcen airport

Turkiye melanjutkan konsesi Malaysia Airports untuk kendali lapangan terbang antarabangsa Sabiha Gökçen