in

Netflix memperkenalkan treler teaser untuk siri animasi Devil May Cry

Netflix telah melancarkan treler teaser pertama untuk siri animasi akan datang berdasarkan francais permainan video Devil May Cry dari Capcom yang popular. Treler itu telah diumumkan semasa acara Drop 01 platform penstriman Netflix pada hari Rabu, 28 September 2023.

Siri ini diterbitkan oleh Adi Shankar, yang juga terkenal dengan karyanya dalam siri animasi Castlevania, dan Alex Larsen, yang menulis skrip untuk siri animasi Yasuke. Musim pertama siri Devil May Cry akan mempunyai lapan episod sahaja, dan akan menampilkan watak Dante, Vergil, dan Lady.

Shankar mengumumkan dia mendapat hakcipta kepada siri itu pada November 2018 dan menyatakan bahawa siri itu “akan menyertai Castlevania dalam apa yang kini kami panggil sebagai multiverse bootleg.” Ini menunjukkan bahawa siri ini tidak akan menjadi adaptasi langsung dari mana-mana permainan Devil May Cry, tetapi sebaliknya mempunyai penceritaannya sendiri pada francais tersebut.

Siri permainan Devil May Cry sebelum ini telah mengilhamkan siri anime televisyen 12 episod oleh Madhouse pada tahun 2007. Bagaimanapun, siri Netflix baharu itu tidak bergabung dengan produksi tersebut.

netflix anime devil may cry series teaser trailer 2

Tiada tarikh keluaran telah diumumkan untuk siri Netflix Devil May Cry, tetapi ia dijangka ditayangkan pada sekitar tahun 2024.

Sumber: X (Twitter)

ustaz azhar idrus uai

Ustaz Azhar Idrus (UAI) terima tauliah ceramah, mengajar agama di Terengganu

maxresdefault 36

Netflix umum treler teaser siri animasi Tomb Raider: The Legend of Lara Croft