in ,

Disney Animation mengakhiri ulang tahun 100 tahun studio dengan siri Once Upon a Studio dan filem Wish

Sambutan ulang tahun ke-100 Disney semakin hampir ke penghujungnya, tetapi festival Disney masih belum berakhir. Melalui akaun X (Twitter) rasmi Disney Animation, studio telah mendedahkan pandangan pertama siri Once Upon a Studio, sebuah siri pendek yang akan datang, sebagai penghormatan kepada legasi berterusan studio tersebut sepanjang abad.

once upon a studio featured

Siri itu akan menampilkan beberapa watak klasik Disney, seperti Mickey Mouse, Minnie Mouse, dan Goofy, serta watak yang digemari daripada filem animasi studio, baik lama mahupun baharu, seperti Peter Pan, Moana dan Winnie the Pooh.

once upon a studio moana flounder 1

Once Upon a Studio bertujuan untuk memberi nostalgia kepada semua era studio yang berbeza, yang menampilkan animasi lukisan tangan tradisional dan CGI. Siri itu akan muncul pertama di saluran ABC pada 15 Oktober 2023 nanti, memberi peluang kepada peminat untuk menyelami beberapa keajaiban Disney sebelum tahun ini berakhir.

Once Upon a Studio Poster

Selain Once Upon a Studio, Disney juga akan mengeluarkan filem animasi terbaru mereka, Wish, pada sekitar hujung tahun ini. Filem itu mengisahkan Asha (Ariana DeBose), seorang remaja berusia 17 tahun yang bertemu dengan bintang impian ajaib, dan mesti menghentikan kuasa jahat dari Raja Magnifico (Chris Pine).

Wish akan menjadi yang karya pertama seumpamanya dari studio Disney, kerana ia akan menggunakan gaya animasi hibrid 2D/3D yang akan memberikan filem itu secara estetik (cat air) yang akan meniru rupa dan rasa buku cerita klasik.

wish disney movie 3 6f5dc03f3254483d847ab74fe3d88fb4

Dengan dua projek animasi ditetapkan untuk dikeluarkan tahun ini, tiada masa yang lebih baik untuk meraikan keajaiban Disney dari siri Once Upon a Studio, dan filem animasi Wish muncul pada hujung tahun ini.

Sumber: The Walt Disney Company

maxresdefault 19 1

YouTube lancar aplikasi penyuntingan video baharu untuk pencipta kandungan

bsn sekolah tanpa tunai

Program Sekolah Tanpa Tunai BSN diperluaskan ke seluruh negara, 113 sekolah telah sertai program