PlayStation Portal Official
in ,

PlayStation Portal akan dilancarkan lewat tahun ini dengan harga RM929

Sony akhirnya melancarkan konsol PlayStation mudah alihnya, iaitu PlayStation Portal. Peranti pegang tangan yang akan menstrim permainan PS5 melalui Wi-Fi, dan menampilkan skrin LCD lapan inci yang berjalan melalui resolusi 1080p pada 60fps. Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang PlayStation Portal.

  • Harga: $199.99 (RM928.44).
  • Tarikh keluaran: Lewat tahun ini (dikabarkan sebagai November).
  • Spesifikasi: Skrin LCD lapan inci, resolusi 1080p pada 60fps, sambungan Wi-Fi, teknologi wayarles PlayStation Link, sokongan untuk pengawal DualSense.
  • Ketersediaan: PlayStation Portal akan tersedia lewat tahun ini di Amerika Syarikat, Kanada, Mexico, Eropah, Australia, New Zealand dan Jepun.

PlayStation Portal

PlayStation Portal juga mampu memainkan media, kerana skrin utama mempunyai bahagian khusus untuknya. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat menjalankan apa-apa secara setempat, jadi anda memerlukan sambungan Internet untuk menggunakannya.

Walau bagaimanapun, ia tidak akan berfungsi dengan penstriman cloud Sony yang akan datang untuk permainan PS5. Ini bermakna anda perlu memasang permainan pada PS5 anda untuk memainkannya di PlayStation Portal.

Sony PlayStation Portal with new headphones and earbuds 1

PlayStation Portal juga tidak mempunyai sambungan Bluetooth, jadi anda tidak akan dapat menyambung ke fon kepala wayarles atau set kepala 3D Sony Pulse. Sebaliknya, ia menggunakan standard proprietari baharu yang dipanggil PlayStation Link. PlayStation Link direka untuk menyampaikan kependaman rendah, audio tanpa kehilangan.

Konsol mudah alih ini ialah cara terbaik untuk membawa permainan PS5 anda ke mana sahaja anda pergi. Ia juga merupakan pilihan yang lebih berpatutan daripada perkhidmatan penstriman awan yang akan datang. Jika anda sedang mencari cara untuk bermain permainan PS5 anda semasa dalam perjalanan, PlayStation Portal ialah pilihan yang bagus.

Sumber: IGN

hidayah ali puteh

Balu Allahyarham Abam Bocey, Hidayah menolak bayaran duit saman dengan motosikal daripada Ali Puteh

jemaah meninggla temerloh pahang

Lelaki meninggal ketika solat di masjid, netizen persoal jemaah lain tidak berapa membantu