tokyo game show 2023
in ,

MDEC, MATRADE bawa 16 syarikat permainan dan kandungan kreatif Malaysia ke Tokyo Game Show 2023

Enam belas syarikat permainan dan kandungan kreatif Malaysia akan membuat kehadiran mereka dirasai di Tokyo Game Show (TGS) 2023, pameran tahunan terbesar Jepun untuk semua pembangun permainan dan salah satu ekspo permainan terbesar di dunia.

Diterajui oleh Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) dan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE), syarikat-syarikat Malaysia akan mempamerkan permainan terbaru mereka, serta mencari peluang untuk bekerjasama dengan rakan kongsi Jepun dan global.

2 6 1

Syarikat Malaysia yang mengambil bahagian di TGS2023 ialah Acxyn, Ammobox Studios, Glow Production, Hide & Seeds Production, Illusionist Animation Studio, IXI Creatives, Kaigan Games, Magnus Games Studio, Quurk, Syncraft, Ten Ten Studio, Weyrdworks, The Illusion Picture, Dreamfact, Metal Brain Studio, dan Fly Studio.

“MDEC bersedia untuk melibatkan diri dengan penerbit, pembangun dan pelabur utama Jepun dalam mendapatkan peluang untuk Malaysia seperti Pelaburan Langsung Asing (FDI), urus niaga eksport dan penyumberan luar, perkongsian penerbitan Harta Intelek (IP), dan pembiayaan untuk Industri Kandungan Digital. ,” katanya.

MDEC juga menganjurkan Ekspo Digital Malaysia 2023 (MDX2023) pada bulan September, sebuah acara enam minggu yang akan menghimpunkan pasukan dan individu terbaik daripada ekonomi digital Malaysia.

MDX2023 akan berfungsi sebagai ekspo dan persidangan teknologi global, yang menunjukkan kesediaan Malaysia untuk meneroka dan berkembang, membawa ekosistem digital ke peringkat seterusnya, dan membuka pintu kepada perniagaan untuk berkembang ke ASEAN dan seterusnya.

Penyertaan syarikat permainan dari Malaysia di acara TGS2023 adalah bukti kerancakan ekonomi digital Malaysia yang semakin meningkat. Syarikat permainan Malaysia menghasilkan produk bertaraf dunia yang boleh dinikmati oleh pemain di seluruh dunia.

Sumber: BERNAMA

bayar zakat fitrah terengganu naik tahun depan hadapan

Terengganu mungkin menaikkan bayaran Zakat Fitrah tahun hadapan

f51af6d171655f2a6adb1f4d73e89ae0

Apple Pay kini menyokong kad Wise untuk pengguna di Malaysia