1683756065840
in

ASUS ROG Ally akan mula dijual di pasaran Malaysia pada bulan Julai 2023 nanti

ASUS Malaysia akhirnya telah mengumumkan tarikh keluaran untuk konsol mudah alih ROG Ally yang sangat dinanti-nantikan. Menurut pengumuman di akaun Facebook rasmi mereka, konsol itu bakal memasuki pasaran Malaysia pada bulan Julai ini, berbeza dengan pengumuman mereka sebelum ini yang sekadar mengatakan ia akan dipasarkan pada suku ketiga tahun 2023 nanti.

Tambahan pula, ASUS telah menolak harga jualan yang dikhabarkan sebelum ini, dan menjanjikan akan memberikan kejutan yang baik kepada bakal pembeli ROG Ally. Konsol PC ini menawarkan sistem operasi yang lebih hebat, dengan pilihan antara cip pemprosesan AMD Ryzen Z1 dan Z1 Extreme, 16GB LPDDR5 RAM dan storan 512GB M.2 SSD.

Konsol ini mempunyai paparan HD Penuh 7-inci dengan kadar penyegaran 120Hz, memberikan pengalaman visual yang lancar. Selain itu, ia menampilkan pembesar suara yang menyokong teknologi audio Dolby Atmos Surround Sound.

Salah satu ciri menonjol ASUS ROG Ally ialah keserasiannya dengan sistem pengendalian Microsoft Windows 11. Ini membolehkan pemain mengakses dan bermain permainan daripada pelbagai platform, termasuk yang popular seperti Steam dan Epic Games. Dengan reka bentuknya yang kompak, ROG Ally bertindak sebagai konsol permainan dan komputer mudah alih semuanya dalam satu.

Sumber: Facebook

PicsArt 09 30 07.50.06

KEMAS beri kelonggaran pada ibu-bapa untuk tidak hantar anak ke tabika, taska disebabkan cuaca panas

Ikea

IKEA akan menutup semua stor dan operasi mereka di Malaysia pada 30 Mei 2023