2098153
in

Ubai tertekan untuk mencapai pendapatan seperti Shila Amzah sekarang

Penyanyi popular Shila Amzah tidak menganggap perbezaan pendapatan antara tunangnya, Ubai sebagai masalah dalam hubungan mereka.

Di sebalik kejayaannya sebelum ini di China, Shila tidak pernah menekan Ubai, juga merupakan seorang pempengaruh media sosial, untuk menyamai pendapatannya sekarang.

“Sejujurnya Ubai memang agak tertekan mengenai hal tersebut tetapi saya cakap supaya dia usaha dan doa.

“Untuk dia capai sama seperti saya seperti sekarang, memang tidak mungkin tetapi cukup, asalkan dapat selesaikan urusan nafkah dan semua yang patut termasuk insurans.

“Kasihan dia baru berusia 25 tahun tetapi perlu pecut untuk sama kedudukan,” katanya dalam perkongsian InstaStory hari ini.

Pasangan ini secara terbuka telah membincangkan perkara ini sejak hubungan mereka menjadi serius. Shila menasihatkan Ubai supaya cemerlang dalam kerja, dan menghargai nikmat rezeki yang Tuhan telah berikan pada dia sekarang.

Shila mengakui mempunyai ketakutan untuk berkahwin lagi selepas mengalami penceraian. Bagaimanapun, dia percaya adalah perkara biasa bagi individu yang pernah menghadapi kesukaran pada masa lalu, untuk memberi peluang kepada diri mereka untuk bangkit bahagia.

“Perasaan takut itu normal dan orang seperti kita (pernah cerai) perlukan banyak pertimbangan.

“Namun paling penting, berhenti mensabotaj diri dan izinkan diri untuk bahagia,” katanya lagi.

Menurut Shila, manusia tidak pernah dapat memahami sepenuhnya rancangan Tuhan, dan mesti menerima takdir mereka dengan fikiran yang terbuka.

Pada 27 Mei lalu, Shila dan Ubai mengejutkan semua orang dengan mengikat tali pertunangan dalam majlis yang hanya dihadiri keluarga dan rakan terdekat.

Peristiwa ini mengejutkan ramai pihak kerana terdapat spekulasi tentang perpisahan hanya beberapa hari sebelum ini. Kini difahamkan pasangan itu telah merancang untuk berkahwin tahun ini.

Picsart 23 03 06 17 39 36 985

T20 penyumbang terbesar cukai di negara ini, sebanyak 85% disumbangkan pada 2022

shopee xpres campak barang

Pekerja Shopee Express buka parcel pelanggan, dan campak parcel barangan lain mengundang kemarahan netizen