maxresdefault 1
in

Tiket konsert Coldplay boleh dibatalkan jika penganjur dapat bukti dibeli dari ulat tiket

Live Nation Malaysia, penganjur konsert Coldplay di Kuala Lumpur, telah mengumumkan bahawa tiket yang dibeli daripada ulat tiket akan menjadi tidak sah jika ia melanggar terma dan syarat. Keputusan itu dibuat selepas banyak aduan di media sosial mengenai ulat tiket yang telah menjualnya semula pada harga yang sangat tinggi.

Menurut Pengarah Urusan Live Nation Malaysia, Para Rajagopal, penjualan semula tiket konsert 22 November ini adalah dilarang sama sekali dan telah dinyatakan dengan jelas dalam terma dan syarat. Bagaimanapun, beliau menyebut bahawa pembatalan tiket hanya akan berlaku sekiranya terdapat bukti yang mencukupi tentang pelanggaran terma.

Para turut mengakui terdapat kesukaran untuk mengesan semua penjualan tiket, tetapi berdasarkan siasatan tiada pembeli yang boleh membeli had tiket yang dibenarkan. Komen tersebut adalah sebagai membalas kepada dakwaan di media sosial bahawa ulat tiket telah berjaya memperoleh 400 tiket konsert.

Tambahan pula, Para menegaskan bahawa ulat tiket bukan sahaja mengeksploitasi orang ramai, malah mereka juga mengeksploitasi penganjur dengan menjual tiket pada harga yang melambung tinggi. Dia turut menekankan bahawa tiada peraturan khusus untuk menangani isu yang berlarutan ini.

Para percaya bahawa situasi ini memberi peluang kepada pihak berkuasa untuk melaksanakan undang-undang dan peraturan yang melindungi penjualan tiket muzik, serta melindungi industri, para peminat serta penganjur.

Sumber: The Star

71684659232 TBSalahuddinAyub

Penimbang alat timbang digital akan mula dikuatkuasakan di Malaysia tahun hadapan

220922152154 01 moon world resort

Dubai sedang membangunkan bulan dengan harga $5 billion