Suhaimi Saad
in

Suhaimi Saad, bekas penyanyi kumpulan nasyid In-Team, sedang ditidurkan di ICU

Dalam perkembangan membimbangkan, Suhaimi Saad, bekas ahli kumpulan nasyid In-Team terkenal, telah dimasukkan ke unit rawatan rapi (ICU) di sebuah hospital di Johor Bahru.

Berita itu disahkan oleh Mohd Syahril Abdul Khalid, ketua kumpulan In-Team, yang melawat Suhaimi Sabtu lalu. Sambil melahirkan kebimbangan, Mohd Syahril mendedahkan keadaan Suhaimi kini berada dalam keadaan kritikal, dan dia kini sedang ditidurkan.

“Suhaimi sakit dan sedang mendapatkan rawatan. Jadi, saya memohon orang ramai agar mendoakan dirinya sembuh.

“Dia dimasukkan ke hospital kira-kira seminggu lalu. Namun, mengenai punca penyakit, saya kurang pasti,” katanya.

suhaimi saad mosus

Ketua kumpulan In-Team menjelaskan bahawa Suhaimi telah mengalami masalah kesihatan selama beberapa bulan lalu, dengan beberapa gejala termasuk muntah selepas makan dan penurunan berat badan yang mendadak.

Baru-baru ini, bapa mertua Suhaimi membawanya ke Johor Bahru untuk mendapatkan rawatan perubatan. Kerana menghormati privasi Suhaimi, Mohd Syahril menyebut bahawa Ina dan keluarganya lebih suka tidak diganggu pada masa yang sukar ini, hanya memberi tumpuan kepada kesihatan Suhaimi.

Suhaimi Saad, yang juga dikenali sebagai Mohd Suhaimi Saad, berkahwin dengan Ina pada 12 Ogos 2007, dan mereka dikurniakan empat orang anak. Sebelum ini, Suhaimi mengejutkan ramai pihak apabila mengumumkan persaraannya daripada persada muzik nasyid dan menyatakan hasrat untuk tidak digelar sebagai “ustaz,” menganggap ia tidak bermakna.

WhatsApp Image 2020 11 23 at 1.43.26 PM

Memulakan kerjaya nasyidnya pada tahun 1999 bersama In-Team, Suhaimi telah terlibat dalam pelbagai kontroversi, selain dari bidang muzik, pernah bekerja sebagai tukang urut untuk menyara keluarganya.

Komuniti In-Team dan peminat kini berkumpul untuk mendoakan agar Suhaimi cepat sembuh dalam tempoh yang mencabar ini.

Sumber: Berita Harian

maxresdefault 22

Rebel Moon dari Zack Snyder mendapat treler aksi pengembaraan baharu

2385628

Larangan tingkap gelap salah satu cadangan untuk elak kanak-kanak daripada mati dalam kereta – Nancy Shukri