dusuki cordplay 2 1
in

Sokong Coldplay, bermakna dia sokong LGBT, kata Ustaz Ahmad Dusuki

Ketibaan kumpulan rock British Coldplay memang sangat dinanti-nantikan untuk membuat persembahan di Malaysia, malah Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri secara terbuka mengalu-alukan kedatangan kumpulan itu.

Melalui ciapan Twitter, Anwar Ibrahim menghantar mesej video kepada kumpulan tersebut, mengajak mereka untuk bergabung tenaga dalam memelihara alam sekitar dan mewujudkan dunia yang lebih baik. Komitmen Coldplay terhadap usaha pemuliharaan alam sekitar nampak bersungguh kerana kumpulan tersebut telah menaja mesin pemerangkap sampah sungai “Interceptor 005” di Sungai Klang pada tahun 2022.

Kerjasama mereka dengan pertubuhan bukan untung dari Belanda, The Ocean Cleanup, bertujuan untuk menangani pencemaran laut dan menghalang sampah daripada sampai ke laut. Laporan antarabangsa menunjukkan bahawa Coldplay menyumbang sejumlah besar USD$777,000 (RM3.2 juta) ke arah inisiatif tersebut.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang berkongsi semangat dengan ketibaan Coldplay. Pendakwah Ustaz Ahmad Dusuki menyatakan berkata dia tidak mengalu-alukan kedatangan kumpulan tersebut, kerana kononnya kumpulan itu menyokong komuniti LGBT. Sementara itu, Menteri Kemajuan Kerajaan Tempatan Nga Kor Ming memberitahu PAS agar tidak menghadiri konsert itu sekiranya mereka bukan peminat kumpulan itu. Nga Kor Ming menekankan bahawa lawatan Coldplay sejajar dengan inisiatif pembersihan alam sekitar kementeriannya.

@ustazahmaddusuki

#stitch with @MECH SPEED5 #membantahUAD #hiburanmelam au #bantahanUAD #UAD #dakwahUAD #viraltiktokUAD #maahadtahfizannabawi #masjidUAD

♬ original sound – ustazahmaddusuki – ustazahmaddusuki

“Bagi sesiapa yang menyokong kehadiran kumpulan ini, bermakna dia menyokong LGBT. Dan bumi Malaysia ini bukan bumi untuk dimusnahkan.

“Bumi Malaysia ni mesti dibangunkan dengan hiburan yang baik, hiburan yang membina masyarakat bukan hiburan yang menghancurkan dan meruntuhkan akhlak pada masa yang akan datang nanti.

“Tiada ucapan selamat datang kepada Coldplay dan tiada selamat datang kepada mereka yang ingin musnahkan negara ini,” katanya.

adam autism rosak kereta 1

Bapa hampir hilang sabar apabila Adam Autisme rosakkan keretanya

wanita sijil cerai 1

“Terima kasih Ya Allah aku sudah bercerai” – Wanita kelihatan gembira setelah terima sijil cerai