Screenshot 476
in

‘Siti Sarah sentiasa hidup dalam keluarga kita’ – Lakonan Uwais sempena Hari Ibu menyentuh perasaan

Anak sulung arwah Siti Sarah, Uwais Al Qarni, serta keluarganya telah menghasilkan sebuah filem pendek menyentuh perasaan bagi memperingati Hari Ibu. Video yang bertajuk “Rindu” itu dikongsi di akaun Instagram Shuib, memaparkan Uwais berlakon bersama datuknya, Raissuddin Hamzah, bapa kepada arwah Siti Sarah.

Video itu dimulakan dengan Raissuddin dan anak lelakinya menyampaikan sejambak bunga untuk menghormati ibu tercinta bersempena Hari Ibu. Sepanjang video tersebut, Uwais dilihat merenung potret arwah ibunya, dan mengimbau kembali masa mereka bermain golf bersama.

Saat yang paling mengharukan apabila Uwais yang sayu, meminta datuknya untuk menemaninya ke kubur Siti Sarah. Dalam babak terakhir, Uwais kelihatan menangis teresak-esak dan memeluk datuknya, ketika mereka berdiri di tempat perkuburan Siti Sarah.

Screenshot 475

Walaupun Shuib tidak muncul dalam video tersebut, kapsyen yang disertakan sudah cukup membuktikan bahawa dia tidak pernah sekalipun lupa pada ratu pertamanya. Shuib turut memuji kemahiran lakonan anaknya, dengan menyatakan persamaan yang ketara dengan arwah isterinya.

Selamat Hari Ibu Kesayangan (Siti Sarah). Tahniah Uwais dan tuan pengarah (Raisuddin Hamzah).

Siti akan sentiasa hidup dalam setiap diri keluarga kita sampailah dihujung nafas terakhir.

rata-rata netizen terharu dengan video itu, tidak dapat menahan sebak dan turut terkesan melihat lakonan Uwais yang mirip wajah arwah ibunya itu.

Sumber: Instagram

71684110657 ularsawa

Ular Sawa 10kg ditemui dalam mangkuk tandas dalam kejadian di Kampung Wakaf

pewangi kering 1

Dengan teknik ini, pewangi yang telah kering boleh kembali segar baunya