siti nurhaliza umg israel
in

Siti Nurhaliza terkejut dengan mesej pro-Israel Universal Music

Penyanyi terkenal, Datuk Seri Siti Nurhaliza, telah menjelaskan pendiriannya berhubung kenyataan yang dibuat oleh Universal Music Group (UMG) baru-baru ini yang mengecam serangan tentera Hamas terhadap Israel.

Siti, 44, menegaskan pendiriannya berbeza dengan UMG dan bukan artis di bawah pengurusan syarikat itu. Dia menjelaskan bahawa kerjasama mereka terhad kepada pengedaran lagu.

“Kenyataan itu sangat mengejutkan. Mereka (UMG) sebuah label antarabangsa dan saya percaya pendirian Universal Music Malaysia mengenai isu ini tidak sama.

“Apa yang disuarakan UMG itu tidak sama dengan pendirian saya. Saya tetap menyokong Palestin,” tegasnya.

Siti seterusnya menjelaskan bahawa hubungannya dengan Universal Music Malaysia adalah semata-mata sebagai pengedar dan dia tidak berada di bawah naungan mereka. Beliau melahirkan kebimbangan bahawa kenyataan UMG boleh disalah anggap sebagai sokongan terhadap tindakan Israel.

Catatan media sosial UMG telah mendapat kritikan ramai, termasuk peminat artis yang dikaitkan dengan syarikat itu. Album terbaru Siti, Sitism, diedarkan oleh Universal Music Malaysia.


Memandangkan konflik yang berterusan di Gaza, Siti memutuskan untuk menangguhkan konsertnya yang dijadualkan pada Mac tahun depan. Dia menjelaskan bahawa dia mendapati tidak sesuai untuk melakukan aktiviti ringan manakala rakyat Palestin menanggung penderitaan dan kesusahan.

“Perancangan untuk konsert saya tangguhkan dahulu. Sekarang isu ini tengah sensitif.

“Bagaimanapun saya sedang merancang untuk adakan satu majlis dan kutipan dana akan disalurkan kepada Palestin.

“Kita perlu sokong Palestin dan hidup ini mesti diteruskan. Tetapi kalau kita buat aktiviti menyeronokkan lebih baik tidak terlalu berkongsi di media sosial.

“Sekarang ini kalau ada undangan menyanyi pun saya akan cuba selitkan dengan lagu-lagu ketuhanan,” jelasnya.

Sumber: mStar

en US pc s1 main group 16 x 9 h 1920px1080p rgb pre 1

Netflix keluarkan treler rasmi Pokémon Concierge, siri bermula 28 Disember 2023

ali puteh

Ali Puteh mengamuk kepada komen kurang ajar semasa sesi live membuat sambal