shaheizy sam palestine
in

Shaheizy Sam tegas memboikot habis-habisan rejim Israel, ajak peminat sokong barangan tempatan

Pelakon terkenal Shaheizy Sam, telah mengambil pendirian tegas dengan memboikot syarikat dan entiti yang dikaitkan dengan menyumbang kepada ekonomi dan ketenteraan Israel.

Keputusan beliau untuk berpisah daripada entiti tersebut berakar umbi dalam semangat solidariti terhadap rakyat Palestin dan Gaza, serta kecaman bersungguh-sungguh terhadap tindakan zalim yang dilakukan oleh rejim Zionis.

275ae7bfecb858168e867bbecbb23a79

“Buat masa ini saya sedang dalam usaha untuk memboikot sebarang syarikat yang memberikan bantuan kepada rejim zionis secara langsung atau tidak.

“Ada syarikat tak memberi sumbangan kepada Israel tapi mereka membayar caj tertentu kepada ibu syarikat yang kita sendiri tak tahu ke mana duit itu.

“Kalau saya dengar duit itu disalurkan untuk tujuan kebinasaan, saya akan berhenti beli. Saya ada list produk yang perlu dielakkan, yang ada kena mengena dengan kekejaman Israel. Dalam masa sama, saya akan sentiasa kongsi dengan pengikut saya di media sosial,” katanya.

Sentimen ini disuarakan oleh Shaheizy Sam semasa tayangan perdana filem “La Luna” di Kuala Lumpur.

IMG 4034
Sumber foto: Aksiz

Selain pendirian peribadinya sendiri, Shaheizy Sam melahirkan harapan agar usahanya dapat memberi inspirasi kepada orang lain untuk menyokong barangan buatan tempatan. Beliau menekankan kepentingan mengalihkan perhatian dan perlindungan daripada jenama mewah dan ke arah produk yang dikeluarkan di Malaysia.

“Mungkin kita dulu bangga kalau pakai barangan mewah macam Chanel. Tapi bila saya dengar Chanel baru campak wang AS$1 juta ke sana, saya jadi sakit hati. Saya tak kisah kalau tak pakai barangan mewah, janji saya tahu saya buat benda yang betul dan baik.

“Jadi, saya akan terus sokong barangan buatan Malaysia. Dalam masa sama saya berharap agar selepas mendapat sokongan daripada masyarakat, mereka janganlah kedekut dengan kita pula,” katanya lagi.

Sumber: Gempak

plos lonely 2 scaled 1

MyMinda dedah 1,315 orang di Malaysia mengalami kecenderungan bunuh diri

398428585 903299827823861 648845289749420012 n

Jam tangan Rolex telah diserahkan kepada ‘Hamba Allah’ dari Pasir Gudang dikenalinya