pablo amirul kuih terengganu
in

Pelakon Pablo Amirul kongsi kisah penjual tidak mahu jual kuih padanya kerana disangka jahat

Pelakon Pablo Amirul, yang terkenal dengan watak antagonis dalam drama TV dan filem, telah berkongsi insiden di mana dia ditolak oleh penjual kuih kerana persepsi penjual terhadap personanya di skrin.

“Paling tidak dapat saya lupakan adalah kejadian di Bandar Permaisuri, Setiu, Terengganu, apabila ada seorang makcik tak mahu jual kuih kepada saya sebab terbawa-bawa perasaan benci terhadap watak lakonan.

“Saya kemudian meminta pembantu peribadi untuk ‘borong’ semua kuih jualannya sambil memberitahu pembeli kuih itu adalah orang yang dibenci.

“Selepas tahu kisah sebenar, makcik itu senyum kerana tidak sangka orang yang dibenci itulah yang membeli kuihnya.

“Saya ‘borong’ semua jualannya bukanlah kerana marah, sebaliknya, saya anggap lucu. Saya juga terharu kerana lakonan saya menjadi,” katanya.

pablo amirul

Walaupun berdepan dengan tanggapan salah sebegitu, Amirul tidak ambil peduli dan menegaskan personaliti sebenar dirinya berbeza dengan watak yang dilakonkan.

“Apa yang penonton lihat di TV sekadar lakonan. Hakikatnya, saya mudah mesra, suka bertanya khabar dan sentiasa tersenyum,” katanya lagi.

Dalam lakonan terbarunya dalam filem Budak Flat, Amirul memegang watak seorang pengedar dadah bernama Riz. Dia mengakui bahawa dalam filem tersebut, yang telah ditayangkan di Prime Video Khamis lalu, merupakan kali pertama dia berlakon adegan romantis.

@boom.malaysia

Maknanya lakonan tu menjadi. 😁😆 #boom #boommalaysia #artismalaysia #artist #top #celebrity #star #icon #idol #no1 #influencer #news #viral #trending #fyp #lawak #pabloamirul #terengganu #makcikjualkuihtaknakjualkatpablo • p/s : minta halalkan video yang kami ambil ya. • 📹 Kredit : amin_hazlan • Untuk kredit atau apa-apa berkenaan video, sila DM min dulu ya.

♬ original sound – Boom! Malaysia

Tidak pernah berlakon dalam adegan romantik sebelum ini, Amirul berasa agak janggal pada mulanya. Dia meminta bantuan daripada rakan lakonnya Nabila Huda dan bekerjasama dengan jurulatih pemangku Fezrul Khan untuk membuat persiapan menghadapi adegan itu.

Walaupun menghadapi cabaran awal, Amirul menikmati pengalaman itu dan berbangga dengan persembahannya dalam filem itu.

Sumber: Berita Harian

asyraf nabila nik matchmaker

Aysraf Khalid dedah dia adalah matchmaker penyanyi Nabila Razali dan Nik Iruwan

WCE SEKSYEN 6 07 Careta

Seksyen 6 Lebuhraya WCE dibuka hari ini dengan tol percuma sehingga 2 Januari 2024