mizz nina essam
in

Mizz Nina umum nikah dengan Essam Muhammad, majlis resepsi bakal diadakan di Kuala Lumpur

Penyanyi, Mizz Nina, telah mengumumkan perkahwinan keduanya dengan Essam Muhammad. Majlis tertutup itu dihadiri ahli keluarga dan rakan terdekat sahaja.

Mizz Nina atau dikenali sebagai Shazrina Azman berkongsi berita gembira itu di laman Instagram miliknya, berserta gambarnya bersama suaminya. Dia menyatakan keyakinannya bahawa Allah adalah perancang terbaik dan babak baru dalam hidup mereka telah bermula dengan indah.

“Alhamdulilah, segala puji dan syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan yang indah ini ingin saya kongsikan kepada anda semua, dan itulah pengumuman rasmi bahawa saya baru sahaja berkahwin (nikah) pada suku kedua 2023, kepada suami tercinta Essam Muhammad. , dalam suasana peribadi bersama keluarga dan rakan rapat.

“Allah adalah sebaik-baik perancang, dan telah menulis bab kehidupan kita ini dengan begitu indah. Alhamdulilah, dengan restu ibu bapa kami berdua dapat menyempurnakan separuh lagi agama masing-masing. Kami berdua telah mendedikasikan hidup kami untuk dakwah, kami berkongsi matlamat, aspirasi yang sama dan teruja untuk lembaran baru dalam hidup kami.

“Satu-satunya tujuan di sebalik semua usaha kita dalam kerja yang kita lakukan adalah berakar pada iman dan asasnya akan sentiasa kerana Allah. Dunia ini sementara dan hari esok tidak pernah dijanjikan. Kami memahami bahawa perkahwinan adalah untuk menumbuhkan cinta, mencari ketenangan dan mempunyai belas kasihan dan bahawa niat utama haruslah sentiasa untuk mencari keredhaan Allah agar kita dapat melangkah melalui pintu-pintu Jannah bersama.

“Semoga Allah menggunakan bakat dan rezeki yang kita ada untuk memberi manfaat dan memartabatkan Ummah. Semoga Allah menjaga keikhlasan kita, dan sentiasa melindungi kita dalam perjalanan,” katanya.

Pasangan itu merancang untuk mengadakan majlis resepsi tertutup di Kuala Lumpur dalam masa terdekat.

“Kami sentiasa bersyukur kepada Allah, keluarga dan kawan rapat kami. Kami menghargai sokongan, kasih sayang dan doa anda. Kami berdoa dan mendoakan yang terbaik untuk semua,” ujarnya lagi.

Mizz Nina sebelum ini pernah berkahwin dengan vokalis Hujan Noh Salleh sebelum bercerai pada Jun 2022.

Sumber: Instagram

keretapi langgar van papar sabah

Sempat lompat keluar dari van sebelum dilanggar kereta api, empat lelaki terselamat maut di Papar, Sabah

borders penang

Semua kedai buku Borders di Malaysia akan ditutup perniagaan pada 31 Ogos 2023