sanusi optimus prime
in

MB Kedah Sanusi kongsi bagaimana Optimus Prime beri ilham pada beliau menjadi pemimpin

Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor telah mendedahkan bahawa watak fiksyen Optimus Prime dari Transformers telah mengajarnya untuk menjadi seorang pemimpin.

Dalam catatan Facebook, Sanusi berkata bahawa dia sendiri membesar dengan menonton kartun dan filem Transformers, dan Optimus Prime sentiasa menjadi contoh untuknya.

372912085 874602417560151 5267971854463778388 n

“Optimus Prime mengajar saya bahawa kita tidak pernah bersendirian dan kita perlu berjuang bersama,” tulis Sanusi. “Dia juga mengajar saya bahawa sebagai seorang pemimpin, anda perlu mempercayai pasukan anda dan setiap orang mempunyai kekuatan mereka sendiri.”

Sanusi berkata bahawa dia sentiasa cuba untuk menjelmakan kualiti Optimus Prime dalam gaya kepimpinannya sendiri. Dia berkata bahawa dia percaya untuk mendahului dari hadapan dan dia sentiasa bersedia untuk meletakkan dirinya dalam barisan api untuk pasukannya.

thumb 1920 1314914

“Saya berterima kasih kepada Optimus Prime kerana mengajar saya cara menjadi pemimpin. Dia adalah inspirasi sebenar kepada saya dan ramai lagi,” tulis Sanusi.

@sanusimdnor Ku berpegang pada janji… insyaallah. Masa pi Langkawi baru-baru ni, ada sikit masa terluang di sebelah malam. Dan la pi merayau kot Pantai Chenang jumpa pengunjung-pengunjung di sana. Terima kasih semua 😊 #langkawi #chenang #optimusprime #bumblebee ♬ original sound – SukAShAre – πŸ†ƒπŸ…°πŸ†„ πŸ†ƒπŸ…°πŸ…ΊπŸ…ΏπŸ…΄πŸ€¦

Kata-kata Sanusi mengingatkan kita bahawa kepimpinan bukan tentang menjadi orang yang paling kuat atau paling bijak dalam bilik. Ia adalah tentang dapat memberi inspirasi dan memotivasikan orang lain untuk mencapai matlamat bersama. Ia juga mengenai kesediaan untuk meletakkan diri anda dalam kedudukan orang lain dan memahami keperluan mereka.

Sumber: Facebook

merdeka social experiment ioi city mall

Eksperimen sosial di IOI City Mall menguji patriotisme rakyat Malaysia

paris hilton sogo kl

Paris Hilton umum projek besar seterusnya, Malaysia destinasi pelancaran