ali puteh tiktok
in

Kurang mendapat tawaran berlakon, Ali Puteh kini tumpu berniaga di Tiktok

Pelawak Ali Puteh, yang juga dikenali sebagai Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, telah berusaha dalam mempelbagaikan pendapatan dengan menceburi bidang perniagaan. Kata beliau, usahanya dalam menjual pakaian dan minyak wangi kanak-kanak menerusi video langsung di TikTok mendapat sambutan di luar jangkaan daripada pelanggan.

“Alhamdulillah sambutan diterima sangat memberangsangkan sejak saya mula berniaga bulan puasa dan Alhamdulillah tiada sebarang masalah setakat ini.

“Saya ambil pendekatan membuat jualan di laman sosial sebab saya ada anak kecil dan lebih mudah menggunakan laman sosial untuk berniaga.

“Macam-macam saya jual sebenarnya cuma buat masa ini saya memfokuskan pakaian kanak-kanak dan minyak wangi,” katanya.

Ali melahirkan rasa terima kasihnya atas penerimaan positif tersebut, memandangkan dia kini hanya bergantung pada TikTok sebagai platform jualannya. Walaupun kurang menerima tawaran berlakon sejak kebelakangan ini, dia tetap bersyukur kerana berpeluang menerokai bidang perniagaan dan menjana pendapatan tambahan.

Memandang ke hadapan, Ali sedang giat mencari lokasi yang sesuai untuk menubuhkan kedai fizikalnya dalam masa terdekat.

“Tawaran berlakon ada cuma kurang tapi rezeki berniaga Alhamdulillah dapat sambutan. Insya Allah akan buka kedai atas permintaan pelanggan yang mahu membeli secara terus pakaian dan minyak wangi,” ujarnya.

pukul pelajar

Didakwa tidak hormat pelajar ‘senior’, video pelajar dibelasah terbongkar dalam kejadian buli di Kemensah

345910147 996402925046182 7968965313520830283 n

Semua transaksi kad Maybank akan menggunakan Secure2u bermula 1 Julai 2023