zhiddin adam adli
in ,

Kemenangan anugerah pempengaruh media sosial batal, Adam Adli ajak bertemu

Pembatalan anugerah pempengaruh Zhiddin Aziz pada Anugerah Perdana Belia Negara (APBN) Peringkat Kebangsaan 2023 telah mencetuskan perbincangan di media sosial, dengan ramai pihak menyatakan sokongan mereka terhadap individu tersebut.

Zhiddin, anak kepada personaliti televisyen Allahyarham Aziz Desa, mendakwa telah menerima panggilan daripada pihak penganjur kurang 24 jam sebelum majlis anugerah memaklumkan anugerahnya telah dibatalkan. Beliau juga berkata telah membelanjakan ribuan ringgit untuk membeli satu set baju Melayu untuk menghadiri majlis tersebut.


Susulan bantahan orang ramai, Timbalan Menteri Belia dan Sukan Adam Adli mengumumkan di Twitter bahawa beliau akan bertemu dengan Zhiddin untuk membincangkan isu itu. Adli berkata bahawa Zhiddin mempunyai “potensi yang baik sebagai contoh untuk belia” dan terdapat “banyak ruang yang tersedia untuknya.”

“Kami faham perasaan dan mungkin ketidakpuasan hati Zhiddin berkait isu tempoh hari. Beliau bebas untuk luahkan perasaan menerusi medium pilihannya.

“Zhiddin ada potensi yang baik sebagai contoh buat golongan belia. Banyak ruang yang tersedia buat beliau; malah beliau sendiri berhasil cipta ruang sendiri.

“Memandangkan terlalu banyak perkara yang berbentuk spekulasi timbul sehingga mengheret banyak pihak, saya kira adalah baik agar pertemuan diadakan untuk rungkai isu ini secara baik,” kata Adam Adli.


Pihak Adli juga telah menghubungi Zhiddin untuk mengatur pertemuan pada minggu akan datang.

Pembatalan anugerah Zhiddin menimbulkan persoalan mengenai ketelusan dan keadilan proses pemilihan anugerah APBN. Ia juga telah menekankan kepentingan mengiktiraf dan menyokong golongan muda yang membuat sumbangan positif kepada masyarakat.

Sumber: Kosmo Digital

kuala terengganu

MBKT naikkan kadar kompaun kesalahan tempat letak kereta sebanyak 100% ​

kahwin ditipu mukah kuching

Bakal pengantin lelaki bagaikan tidak percaya ditipu bakal pengantin perempuan yang sebenarnya sudah berkahwin