WhatsApp Image 2023 05 09 at 10.44.33 PM
in

“Kalau Bukan Sebab Anak-Anak, Mungkin Saya Akan Terus Menduda” – Shuib

Pelawak Shuib telah berkongsi cerita tentang keputusannya untuk memulakan perjalanan baru bersama Watie Hanifiah. Mengutamakan keperluan anak-anak kecil mereka, Shuib menyatakan keperluan watak seorang ibu yang penyayang adalah penting untuk didikan mereka.

“Saya tahu tugas bapa berat dan tanggungjawab itu tidak mudah. Anak-anak saya masih kecil. Perkara ini juga tidak mudah bagi saya.

“Perkahwinan ini untuk anak-anak, saya memilih untuk mereka. Kalau saya pilih diri sendiri, saya akan terus menduda.

“Saya ada tanggungjawab yang cukup besar sebab Allahyarham Siti Sarah mahu saya besarkan anak-anak dengan cara dan jalan paling baik. Saya perlukan seseorang bersama saya,” katanya.

Shuib turut menekankan kepentingan melibatkan anak-anak mereka dalam proses membuat keputusan. Dengan mengutamakan kebahagiaan dan kesejahteraan mereka, Shuib memastikan suara mereka didengari dan selesa dengan dinamika keluarga baharu yang bakal terbentuk apabila dia dan Watie bersatu dalam perkahwinan pada bulan Jun ini.

“Perkara seperti ini ada prosesnya. Walaupun anak-anak masih kecil tetapi saya tetap berbincang dan menjelaskan setiap keputusan. Apa-apa, saya tanya mereka dahulu.

“Proses itu lama sampailah saya berani cakap mahu berkahwin. Walaupun saya tidak tahu sedalam mana pemahaman mereka, tetapi saya tetap akan bagitau.

“Uwais adalah yang terakhir yang memberi persetujuan. Bila dia setuju, baru saya teruskan niat untuk berkahwin,” ujarnya.

Dalam pada itu, Shuib berkata, dia sudah menjelaskan dan mendapatkan persetujuan dari bekas bapa mertuanya, Raisuddin Hamzah.

Sumber: Utusan

pas coldplay concert 2 1

PAS meminta agar konsert Coldplay di Malaysia dibatalkan

Penang New Ferry 2023 5

Feri baharu Pulau Pinang akan mula belayar pada Julai, mampu menampung 250 penumpang dan 50 motor