Crunchyroll Duolingo
in ,

Crunchyroll bekerjasama dengan Duolingo untuk mengajar bahasa Jepun dari siri Anime

Crunchyroll dan Duolingo telah bekerjasama untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran bahasa Jepun anda dengan menggabungkan frasa popular daripada anime. Kerjasama ini merupakan ulang tahun keenam kursus bahasa Jepun di Duolingo.

Mulai hari ini, kursus bahasa Duolingo Jepun akan menampilkan hampir 50 frasa yang diinspirasikan dari rancangan anime. Kerjasama ini merupakan langkah yang tepat, kerana bahasa Jepun merupakan bahasa ketiga paling popular untuk pengguna bahasa Inggeris di Duolingo. Satu pertiga pelajar yang menyertai kursus bahasa Jepun ini menyatakan minat mereka datang dari permainan anime dan video.

Ahli Crunchyroll Premium boleh menikmati dua bulan percuma Super Duolingo, versi premium tanpa iklan bagi aplikasi pembelajaran bahasa yang menawarkan ciri tambahan. Pengguna Crunchyroll percuma boleh mengakses percubaan Super Duolingo selama sebulan. Begitu juga, pengguna Duolingo yang belajar bahasa Jepun boleh menerima satu bulan percuma akses premium Crunchy Mega Fan, iaitu akses kandungan Crunchyroll tanpa iklan.

Selain itu, Crunchyroll AVOD (Video Atas Permintaan yang Disokong Iklan) menawarkan pilihan siri pelajaran menggunakan kata harian bahasa Jepun yang mudah, diberi untuk masa yang terhad. Siri ini termasuk Bananya, Free – Iwatobi Swim Club, Laid-Back Camp, dan Nichijou – My Ordinary Life.

Sumber: Crunchyroll

khemdee keciwa 1

Jonathan Khemdee baling pingat ke peminat, terlalu kecewa dengan kegagalan perlawanan akhir dia

HSR VPjpg

Berjaya berminat untuk menghidupkan semula projek HSR antara Kuala Lumpur dengan Singapura