maxresdefault 7
in

Bekas isteri Sam Bunkface tidak mahu jumlah nafkah dikurangkan

Sam Bunkface dan bekas isterinya, Aida Azira Hussin, masih menghadapi perbicaraan mahkamah berhubung nafkah anak lelaki mereka, Maleeq, 6 tahun.

Sam Bunkface telah memfailkan permohonan mahkamah untuk mengurangkan jumlah nafkah anak sebanyak RM1300 atas beberapa sebab. Dia mendakwa dia menjaga anaknya selama dua minggu setiap bulan dan bila tiba giliran Aida menjaga Maleeq, dia sebenarnya dijaga oleh nenek Aida di Melaka, bukannya Aida sendiri yang menetap di ibu negara.

Semasa perbicaraan baru-baru ini, Aida tidak bersetuju dengan permintaan Sam untuk mengurangkan nafkah, melahirkan kebimbangan mengenai keupayaannya untuk memberikan kehidupan yang baik untuk Maleeq jika jumlah itu berkurangan. Dia menyebut kemungkinan mengurangkan perbelanjaan seperti makanan, penghawa dingin, dan permainan untuk anak mereka.

“Jikalau nafkah itu dikurangkan saya terpaksa mengurangakn makanan dia, toys, dan juga ais krim. Selain itu tempat tinggal juga kena selesa, contohnya penghawa dingin yang saya kira melibatkan pembayaran bil.”

“Kalau ianya dikurangkan dari jumlah RM1300 itu, kemungkinan saya tidak dapat berikan kehidupan yang lebih sempurna buat anak.”

Jelas Aida, elaun RM1300 itu juga menampung keperluan anak mereka termasuk insurans, ubat-ubatan, dan makanan.

Sam Bunkface yang nama sebenarnya Shamsul Annuar Baharom berusia 35 tahun telah menghadiri sesi mahkamah bersama isteri baharunya, Eifa Ezrin. Kes ini akan disambung semula pada 26 Jun 2023.

“Harapan saya ialah keadilan akan diberikan. Saya cuma mencari keadilan dan dengan izin dari Illahi, pihak mahkamah yang mulia ini akan menentukannya.”

Sam Bunkface ialah vokalis utama kumpulan Bunkface, manakala Aida ialah penerbit rancangan TV.

dynas baby 4 1

Dynas Mokhtar tidak sabar untuk menyambut bayi keempat iaitu seorang ‘baby girl’

US OPENAI CEO SAMUEL ALTMAN 1684293990736 1684293991033

CEO OpenAI dan pencipta ChatGPT Sam Altman turut mengakui potensi bahaya teknologi AI, mahukan peraturan