Mei Xing Goh Soon Huat gal gadot
in ,

Atlet badminton negara Mei Xing Teoh dan Goh Soon Huat dikritik menyukai hantaran Instagram Gal Gadot

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dunia sangat hangan membincangkan situasi di Israel dan Palestin, dan orang ramai dari semua lapisan masyarakat bersuara menentang tindakan kerajaan Israel.

Bantahan global ini telah membawa kepada gerakan untuk memboikot apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Israel, dan tidak hairanlah walaupun selebriti menghadapi kritikan atas pandangan mereka.

AA 20231028 32555849 32555841 PROPALESTINIAN DEMONSTRATION IN TORONTO 1698563966

Pelakon Gal Gadot, yang terkenal dengan sokongan padunya terhadap negara asalnya, Israel, adalah salah seorang selebriti yang menghadapi kesan tersebut. Ini juga telah menjejaskan orang lain yang dikaitkan dengannya, seperti pelakon Malaysia Meerqeen, yang menghadapi kritikan meluas daripada netizen kerana bergambar dan memberikan komen menyukai bakat lakonan dengan Gal Gadot.

Terkini, atlet badminton negara Mei Xing Teoh mendapati dirinya menjadi tumpuan kerana hanya menyukai salah satu hantaran Instagram Gal Gadot. Tindakan kecil ini membawa kepada kekecewaan daripada sesetengah pengikutnya, dengan memutuskan untuk berhenti mengikutinya di media sosial.

like gambar gal gadot
Sumber imej: Gempak

Malah Goh Soon Huat menerima kritikan kerana terlibat dengan tindakan yang sama di media sosial. Reaksi tersebut menyerlahkan bagaimana pendapat umum boleh mempengaruhi bukan sahaja perbincangan politik tetapi juga pilihan peribadi.

Memandangkan konflik Israel-Palestin terus membangkitkan emosi yang kuat di seluruh dunia, jelas menunjukkan bahawa sebarang aktiviti individu di media sosial boleh membawa kesan yang melarat.

Sumber: Gempak

Bekalan ayam kurang reeisze

Subsidi ayam tamat pada hari Rabu ini, subsidi telur masih diteruskan

hqdefault 3

Adegan kontroversi dari filem tempatan “Mar Rak” mengundang kritikan warga netizen dalam talian