1080 ahmad dhani anwar ibrahim
in

Ahmad Dhani membandingkan perjalanan hidupnya dengan Anwar Ibrahim

Penyanyi dan komposer muzik Indonesia, Ahmad Dhani, telah membandingkan perjalanan hidupnya dengan Perdana Menteri Malaysia Anwar Ibrahim, mengatakan bahawa mereka berdua telah dipenjarakan kerana fahaman politik mereka.

Dhani membuat kenyataan itu semasa program Temu Anwar di Jakarta pada Selasa, yang dihadiri Anwar Ibrahim sebagai sebahagian daripada lawatannya ke Indonesia untuk Sidang Kemuncak ASEAN ke-43.

“Anwar sama saya, pernah dipenjara oleh rejim, cuma Pak Anwar sudah menjadi orang nombor satu, saya belum.”

Dhani dipenjarakan selama 18 bulan pada 2018 kerana menyebarkan kebencian di media sosial. Anwar Ibrahim pernah dipenjarakan selama enam tahun pada 1990-an atas tuduhan liwat dan rasuah.

Dhani berkata, beliau dan Anwar Ibrahim sama-sama komited untuk memperjuangkan demokrasi dan hak asasi manusia. Dia juga berkata bahawa dia tidak sabar untuk bekerjasama dengan Anwar Ibrahim untuk merapatkan lagi muzik Indonesia dan Malaysia.

“Kita sokong program sosialisasi untuk mendekatkan muzik Indonesia dan Malaysia,” katanya.

Program Temu Anwar di negara itu merupakan program dialog antara Perdana Menteri dan anak muda Indonesia. Ia direka untuk menggalakkan persefahaman dan kerjasama antara kedua-dua negara.

Program tersebut diadakan dalam rangka lawatan Perdana Menteri ke negara itu bagi menghadiri Sidang Kemuncak ASEAN ke-43 yang akan berlangsung di Jakarta dari 5 hingga 7 September.

Snapinsta.app 374736911 3576158622606977 3198888782553802104 n 1080 abang tesla

Pempengaruh Abang Tesla akhirnya dedah wajah isteri kedua buat pertama kali

mycinta header

MIROS membangunkan sistem pengesanan kanak-kanak tertinggal dalam kereta