in

Adegan kontroversi dari filem tempatan “Mar Rak” mengundang kritikan warga netizen dalam talian

Dalam talian seketika ini heboh dengan penyebaran video adegan panas dari filem tempatan, menimbulkan kekecohan di saluran YouTube yang dikenali sebagai Donthaveaname.

Klip video berdurasi 1 minit dan 24 saat itu dikatakan dipetik daripada filem “Mar Rak,” sebuah ciptaan yang diterajui oleh pengarah berpengalaman, Datuk T.S. Jeffry.

Klip kontroversi itu yang sebelum ini had di YouTube sahaja, kini cepat berkembang merentasi beberapa platform media sosial lain, terutamanya Instagram dan TikTok.

MRXH9969
Sumber foto: MaestroMediaMY

Ketika dihubungi sumber Utusan Malaysia, Pengarah T.S. Jeffry menyatakan kebimbangannya terhadap penyebaran video itu dan menimbulkan kemungkinan niat jahat di sebalik penyebarannya, mungkin didalangi pihak tidak bertanggungjawab yang bertujuan untuk mencemarkan reputasi filem itu.

“Perkara ini akan disiasat, saya tak tahu menahu tentang penularan babak berkenaan di media sosial.

“Kami akan ambil tindakan kalau perkara ini menjejaskan tayangan.

“Filem ini memenuhi garis panduan Lembaga Penapisan Filem (LPF) dan mendapat kelulusan tayangan. Jadi saya tak menolak ada unsur sabotaj di sini,” katanya.

Sebaliknya, Michael Lean Chien Er, pelakon yang sedang naik, yang memainkan peranan penting dalam adegan kontroversi itu, mengelak daripada memberikan komen terperinci berhubung penyebaran video itu apabila dihubungi melalui WhatsApp.

MRXH0049
Sumber foto: MaestroMediaMY

“Pihak produksi akan menyiasat perkara ini. Sebagai pelakon, kami diminta untuk tidak mengulas panjang agar tidak menggangu proses siasatan,” jawabnya.

Pengeluaran tanpa kebenaran adegan ini daripada “Mar Rak” sudah pasti mencetuskan perdebatan yang besar dalam talian, menimbulkan persoalan tentang bagaimana kandungan sensitif tersebut boleh menemui jalan ke pelbagai platform media sosial. Siasatan bertujuan untuk membongkar misteri di sebalik kebocoran yang tidak dijangka ini dan menentukan kemungkinan akibatnya terhadap tayangan dan reputasi filem itu nanti.

Sumber: Utusan Malaysia

Mei Xing Goh Soon Huat gal gadot

Atlet badminton negara Mei Xing Teoh dan Goh Soon Huat dikritik menyukai hantaran Instagram Gal Gadot

230722065355 the 1975 0712 restricted

KKD minta penganjur buat ‘kill switch’ jika persembahan artis tidak senonoh