in

Ultraman menjadi Ultradad kepada anak Kaiju dalam filem Netflix, Ultraman: Rising

Netflix telah mengeluarkan teaser treler pertama untuk filem animasi yang akan datang, Ultraman: Rising, berdasarkan watak adiwira ikonik Jepun yang dicipta oleh Eiji Tsuburaya, pencipta bersama Godzilla. Filem ini dijadualkan ditayangkan pada sekitar tahun 2024.

Ultraman Rising

Ultraman: Rising mengikuti bintang besbol Ken Sato, yang pulang ke Jepun untuk membawa mantel Ultraman. Walau bagaimanapun, keadaan berubah di luar jangkaan apabila seekor anak raksasa kaiju yang baru lahir memikirkan dia sebagai bapanya. Sato kini mesti membesarkan anak musuh sebagai anaknya sendiri, sementara bergelut dengan hubungannya sendiri yang terasing dengan bapanya dan rancangan Pasukan Pertahanan Kaiju.

Netflix telah bekerjasama dengan Tsuburaya Productions untuk filem itu, yang turut bekerjasama dengan penstrim itu dalam siri animasi Ultramannya. Ultraman: Rising diarahkan oleh Shannon Tindle, yang terkenal dengan karya animasinya seperti Coraline dan Kubo and the Two Strings, dan diarahkan bersama oleh John Aoshima, yang terkenal dengan Kubo dan Gravity Falls.

ultraman rising netflix movie still scaled

Lakon layar adalah daripada Tindle dan Marc Haimes, yang juga menulis Kubo. Tom Knott akan mengarahkannya, dan Lisa Poole akan menjadi pengarah bersama.

Sumber: Netflix

maxresdefault 18

Netflix memberikan teaser treler Orion And The Dark, kisah budak lelaki menghadapi ketakutan terbesarnya

KLC KARAKSESAK1 scaled 1

Kerajaan umum tol percuma dari 11 hingga 12 November 2023 sempena Deepavali