in

Treler pertama Ghostbusters: Frozen Empire, keadaan kembali pada zaman ais

Sony Pictures telah mengeluarkan treler rasmi pertama untuk sekuel Ghostbusters: Afterlife pada 2021, bertajuk Ghostbusters: Frozen Empire. Treler itu membawa penonton ke New York City dan pasukan Ghostbusters terpaksa berhadapan dengan musuh yang seram sejuk baru.

Dalam Frozen Empire, bandar New York City bertukar menjadi seperti zaman ais, apabila entiti misteri death chill menyelubungi metropolis.

ghostbusters frozen empire social feature

Pasukan Ghostbusters baru telah diketuai oleh pelakon Ant-Man, Paul Rudd, sebagai Callie Spengler. Di samping krew penyiasat paranormalnya, Callie mesti membongkar misteri di sebalik pembekuan mendadak bandar itu dan berhadapan dengan kuasa dunia lain yang bertanggungjawab terhadap fenomena menyeramkan tersebut.

Filem ini menampilkan barisan pelakon seperti Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Logan Kim, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, dan Annie Potts, bersama dengan watak baru seperti Kumail Nanjiani.

ghostbusters afterlife 2 villain

Ghostbusters: Frozen Empire merupakan francais kelima dalam francais filem Ghostbusters, dimana yang asal adalah filem Ghostbusters pada tahun 1984, Ghostbusters II pada tahun 1989, Ghostbusters yang dibarisi oleh pasukan wanita pada tahun 2016, dan Ghostbusters: Afterlife pada tahun 2021. Filem ini diarahkan oleh Gil Kenan, yang menulis skrip bersama Jason Reitman.

Ghostbusters: Frozen Empire akan ditayangkan di pawagam pada 29 Mac 2024.

hackers2 1

Polis berjaya bongkar sindiket penjualan perisian penipuan

maxresdefault 12

Daripada drama pendek kepada filem seram, Syif Malam berkongsi kisah menakutkan pekerja di sebelah malam