in

Rebel Moon dari Zack Snyder mendapat treler aksi pengembaraan baharu

Netflix telah mengeluarkan treler baharu yang untuk filem Zack Snyder, Rebel Moon – Part One: A Child of Fire, yang akan ditayangkan di pawagam pada 15 Disember 2023 dahulu, dan kemudiannya di Netflix pada 22 Disember 2023.

rebel2 1699837756541

Treler itu memperkenalkan pelakon Sofia Boutella sebagai Kora, seorang pahlawan pemberontak di bulan yang damai di galaksi. Apabila laksamana Imperium yang zalim, Atticus Noble (Ed Skrein) dan pasukannya tiba di bulan, jelas bahawa Kora dan rakyatnya perlu berjuang untuk melindungi diri mereka dan planet mereka. Oleh itu, dia berusaha mencari pahlawan dari seluruh galaksi untuk membantunya dalam perjuangan.

Zack Snyder mengarahkan pengembaraan sci-fi tersebut, dan menulis bersama bersama Kurt Johnstad dan Shay Hatten.

rebelmoonimage3

Berkongsi skrin dengan Boutella ialah pelakon Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher, dengan Charlie Hunnam dan Anthony Hopkins sebagai suara “Jimmy.” Filem ini turut dibintangi oleh Staz Nair, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Stuart Martin, Ingvar Sigurðsson, Alfonso Herrera, Cary Elwes, Rhian Rees, E. Duffy, Jena Malone, Sky Yang, Charlotte Maggi dan Corey Stoll.

Penerbit dalam siri filem itu termasuk Zack Snyder, Deborah Snyder, Eric Newman dan Wesley Coller dan Bergen Swanson EP, Sarah Bowen, Shay Hatten dan Kurt Johnstad.


Rebel Moon – Part One: A Child of Fire akan mula ditayangkan pada 15 Disember 2023 untuk tayangan teater terhad, kemudian ditayangkan ke Netflix pada minggu berikutnya. Part Two: The Scargiver, dijadualkan akan dikeluarkan pada 19 April 2024.

F i990GbAAAw3zb

Bekas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin akan membintangi filem

Suhaimi Saad

Suhaimi Saad, bekas penyanyi kumpulan nasyid In-Team, sedang ditidurkan di ICU