breath of wild
in

Nintendo umum filem aksi nyata Legend of Zelda sedang dalam pembangunan

Selepas bertahun-tahun jangkaan dan khabar angin, Nintendo secara rasmi mengesahkan bahawa filem Legend of Zelda aksi nyata sedang dalam usaha. Berita menarik ini telah dikongsi dengan pelabur Nintendo dalam siaran akhbar baru-baru ini, mendedahkan pasukan konsol permainan sedang bekerja di sebalik projek itu.

Filem ini akan diterbitkan oleh pembangun permainan legenda Nintendo, Shigeru Miyamoto, bersama dengan Avi Arad, penerbit Hollywood yang terkenal dengan karyanya dalam francais seperti Spider-Man, Venom dan Iron Man.

miyamoto blogroll 1676681147658

Menambahkan semangat pada projek itu, ialah pengarah Wes Ball, yang terkenal dalam menerajui trilogi Maze Runner. Dia membawa gabungan unik pembikin filem aksi-pengembaraan ke meja, bagi menghidupkan dunia Hyrule di skrin besar.

Sony Pictures Entertainment akan mengendalikan pengedar utama bagi filem tersebut, bergabung tenaga dengan Nintendo sebagai pembiaya projek bersama. Selain itu, penulis skrip Jurassic World, Derek Connolly telah dilantik untuk menghasilkan skrip filem berkenaan.


Berita filem Lagenda Zelda aksi nyata telah telah menghantar gelombang kejutan pada komuniti permainan, menjadikan peminat tidak sabar menunggu butiran lanjut tentang jalan cerita, watak dan barisan pelakon. Tidak seperti animasi Super Mario Bros. Movie, yang menerima beberapa kritikan kerana pilihan pelakon suaranya, filem Zelda akan menghadapi tahap penelitian yang lebih tinggi, terutamanya apabila ia datang untuk menggambarkan watak ikonik seperti Link, Zelda dan Ganon.

legendofzeldatearsofthekingdom

Masih tidak jelas samada jalan cerita dari permainan Zelda akan diambil untuk filem itu, atau sama ada penceritaan baru akan dibuat. Dengan kejayaan permainan Breath of the Wild baru-baru ini dan kemunculan Tears of the Kingdom yang akan datang, tapi yang pastinya Nintendo telah bersedia untuk menghidupkan Zelda dan dunianya ke aksi-nyata untuk para peminat.

Sumber: Nintendo

1936790

Tiada tindakan terhadap pemandu jika tidak papar cukai jalan, lesen memandu digital

gaduh peniaga siti khadijah

Pergaduhan di Pasar Siti Khadijah tercetus apabila peniaga gerai berebut pelanggan