theo
in

Filem The Monkey – Stephen King akan dibangunkan oleh James Wan

Dalam perkembangan yang menarik untuk peminat filem seram, Deadline telah melaporkan bahawa James Wan Atomic Monster akan menghasilkan sebuah filem yang diadaptasi dari cerpen seram Stephen King, “The Monkey.” Kisah ini pada asalnya muncul dalam koleksi King 1985, Skeleton Crew, yang turut memaparkan kisah ikonik seperti “The Mist,” “The Jaunt,” “The Raft,” dan “Survivor Type.”

Theo James, yang terkenal dengan peranannya dalam “White Lotus,” telah dilakonkan sebagai peneraju dalam “The Monkey.” Pembikin filem terkenal Osgood Perkins, diiktiraf atas kerjanya dalam “The Blackcoat’s Daughter” dan “Gretel & Hansel,” serta “Longlegs” yang akan datang, akan menerajui projek itu sebagai pengarah. Perkins juga telah menulis lakon layar untuk adaptasi filem itu.

James Wan menyatakan semangatnya untuk projek itu, dengan menyatakan,

“Stephen King ialah bapa untuk genre seram. Dia merupakan pengaruh besar kepada saya sejak zaman kanak-kanak dan sepanjang kerjaya saya, dan telah menjadi impian saya untuk membawa salah satu dari karya beliau. ‘The Monkey’ ialah kegemaran peribadi saya, terima kasih kepada premisnya yang ringkas lagi ikonik dan sangat boleh dipasarkan. Dan saya tidak dapat memikirkan sesiapa yang lebih baik daripada peminat genre yang berwawasan dan sepanjang hayat, Osgood, untuk memberi nafas kepada perkara ini projek.”

skel crew

Sumber: Deadline

1436995

Azam Baki dilantik semula Ketua Pesuruhjaya SPRM

52439706 605

Polis telah menahan suspek yang cuba membakar Masjid di bandar Dresden, Jerman