Apple Inc Vintage Omega Sports Apple Computer Sneakers 2 1 2
in ,

Kasut sukan Apple yang jarang ditemui, dilelong pada harga RM227,000

Sepasang kasut Apple yang sangat jarang ditemui, dikeluarkan pada tahun 1990-an telah dijual pada harga $50,000 (RM227,027.03) pada sebuah acara lelongan. Kasut itu dibuat khas untuk pekerja sahaja, dan merupakan hadiah sekali sahaja di sebuah Persidangan Jualan Kebangsaan.

Kasut itu menampilkan bahagian atas kulit yang kebanyakannya berwarna putih dengan logo Apple pelangi lama pada kedua-dua lidah dan di sebelah talinya. Ia adalah bersaiz 10.5, saiz Eropah 41 atau UK 8.5.

Kasut tersebut dijual oleh rumah lelongan Sotheby’s, yang menyifatkan ia sebagai salah satu barang yang paling unik, namun kasut itu mempunyai beberapa ketidaksempurnaan, termasuk kekuningan di sekeliling tapak tengah disebabkan faktor usianya.

Penjualan kasut itu datang pada masa apabila memorabilia Apple menjadi semakin berharga di pasaran. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat beberapa lelongan tinggi untuk barangan Apple yang jarang ditemui, termasuk edisi pertama iPhone 4GB yang belum dibuka, yang dijual pada harga lebih $190,000 (RM862,702.70).

Populariti memorabilia Apple meningkat disebabkan oleh status syarikat sebagai salah satu jenama paling ikonik di dunia. Produk Apple sering dilihat sebagai simbol status, dan pengumpul sanggup membayar banyak untuk barangan Apple yang amat jarang dijumpai.

Sumber: Sotheby’s

kluang man

Ujibakat watak utama filem aksi langsung Keluang Man kini dibuka

DhJQUHyxZrFWQJCJqhByrk 2

Fon telinga wayarles PlayStation telah daftar SIRIM, akan tiba di Malaysia tak lama lagi