eyda mohon maaf 1
in

Tiktoker membuat permohonan maaf atas video yang menjatuhkan maruah TLDM

Pempengaruh TikTok Zuraidah Nasir, juga dikenali sebagai Eyda, telah memohon maaf atas video yang dimuat naiknya kerana telah memperlekehkan kapal KD Selangor Tentera Laut Diraja Malaysia (RLDM).

Eyda, 34, bersama tiga individu lain, bertemu dengan Laksamana Madya Datuk Muhammad Ruzelme Ahmad Fahimy, Panglima Armada Timur TLDM, di Pangkalan TLDM Kota Kinabalu, untuk menyampaikan permohonan maaf. Dia juga memberitahu permohonan maaf dibuat dengan setulus hati, dan tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak.

@malaysianewstv

Permohonan maaf dari @zuraidah_eyda #fyp #sahabatbosskay #masukberanda #zuraidahnasir #zuraidaheyda #tldm #kdselangor #videoviral

♬ original sound – Malaysianews TV – Malaysianews TV

Zuraidah telah mengakui kesilapannya, dan menyatakan rakaman pada 30 April lalu semasa Hari Terbuka Armada dan Ulang Tahun TLDM ke-89, tidak terlibat dengan mana-mana anggota TLDM. Dua video berdurasi 59 saat dan 12 saat telah dimuat naik pada 9 Mei lalu, dan menerima kritikan daripada netizen kerana kelakuannya yang tidak sopan di dalam aset TLDM.

“Permohonan maaf ini juga saya tujukan kepada semua warga Malaysia umumnya dan warga netizan khasnya. Eyda tiada niat sekalipun untuk merendahkan atau menjatuhkan maruah TLDM.

“Eyda juga ingin memohon kerjasama semua pihak dan warga netizan memadam video konten yang telah Eyda tutup dan memohon agar isu ini tidak dihangatkan lagi,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Naib Laksamana Muhammad Ruzelme berharap kejadian seperti itu yang tidak berulang lagi, dan menjadikan insiden itu sebagai pengajaran dan peringatan kepada orang ramai tentang mengekalkan sensitiviti dan tingkah laku beretika apabila berkongsi kandungan di media sosial.

Sumber: Astro Awani

Babi

Akibat kesalahan nama, wanita bercadang untuk saman syarikat kedai kopi popular

ie 97889 1

Treler penuh filem Netflix Extraction 2 telah dikeluarkan