water kel bonus
in

Terima bonus sehingga RM10,000 seorang, tapi isu air masih belum selesai

Dilaporkan bahawa pekerja Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB) akan menerima hadiah saguhati dalam bentuk ganjaran wang semasa sambutan Aidilfitri tahun ini.

Berita itu telah menjadi tular selepas surat cadangan sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri kepada kakitangan syarikat itu muncul di Facebook group Anak Kelantan. Menurut surat itu, Lembaga Pengarah AKSB meluluskan ganjaran wang yang banyak untuk setiap ahlinya, dengan jumlah bonus yang mencecah sehingga RM10,000 seorang.

air takdak dapat bonus

Surat itu selanjutnya mendedahkan bahawa penerima lain hadiah ini termasuk kakitangan syarikat dan pegawai kanan, yang masing-masing diberikan RM200 dan RM2,000, seperti yang dinyatakan dalam surat cadangan tersebut.

Pihak AKSB telah lama dikritik kerana gagal menyelesaikan isu penyediaan air bersih di Kelantan yang telah lama berlaku. Penduduk negeri itu telah banyak kali mengkritik prestasi dan pengurusan syarikat tersebut, menuduhnya gagal menyelesaikan masalah itu setelah sekian lama.

Cadangan tersebut telah mencetuskan perbincangan hangat antara netizen, dengan ramai yang menyatakan rasa tidak puas hati mereka dengan pengagihan wang bonus tersebut, kerana ramai berpendapat bahawa wang itu sepatutnya digunakan untuk menangani masalah berkaitan air, dan tidak patut diberi ganjaran selagi masalah tidak selesai.

Sumber: Facebook

klia autogate

Pengembara antarabangsa dari senarai negara ini boleh menggunakan Autogate di KLIA & KLIA2

syamirul bunkface

Dijemput naik ke pentas menyanyi bersama, tidak sangka lelaki ini ‘take over’ tempat vokalis Bunkface