tan sri acryl sani
in

Tan Sri Acryl Sani akan meletak jawatan Ketua Polis Negara awal Julai ini

Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani, Ketua Polis Negara (KPN), telah mengesahkan bahawa beliau akan menamatkan tugasnya lebih awal daripada yang dijadualkan. Daripada melengkapkan kontrak dua tahunnya yang akan berakhir pada 3 Oktober ini, Acryl akan menamatkan peranannya pada minggu pertama bulan Julai nanti. Kekosongan jawatan itu akan diisi oleh Tan Sri Razarudin Husain, Timbalan Ketua Polis Negara sekarang.

Razarudin juga akan bertanggungjawab mengetuai pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) semasa pilihan raya Dewan Undangan Negeri akan datang di beberapa negeri, termasuk Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Negeri Sembilan, Kelantan, dan Terengganu.

Pilihan raya ini dijangka berlangsung pada bulan Julai atau Ogos. Acryl Sani memetik kenyataan bahawa beliau telah menerima tawaran baharu sebagai alasan untuk menarik diri awal, tetapi tidak memberikan butiran lanjut mengenai tawaran itu atau rancangan masa depannya.

“Ya benar, saya akan berundur dari pasukan PDRM pada minggu pertama Julai ini. Keputusan ini dibuat disebabkan ada tawaran di luar sana (luar pasukan PDRM) yang perlu saya terima pada masa ini,” katanya beliau malam tadi.

Pada masa ini tiada maklumat yang disahkan mengenai bakal pengganti Acryl Sani. Bagaimanapun, terdapat tanda-tanda jelas persaraannya kerana pengiring rasminya dilantik sebagai Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields baru-baru ini.

Adalah dipercayai bahawa Acryl Sani mungkin akan dilantik untuk menerajui syarikat perbankan milik kerajaan dalam masa terdekat.

Sumber: Astro Awani

moshpit gaduh

Moshing dalam konsert pun kena tumbuk, netizen persoalkan tindakan abang security

wanita purdah peluk mk

Wanita berpurdah peluk MK K-Clique atas pelamin ini bikin gamit suasana