ibu gadai gelang emas
in

Si ibu menangis ketika gadai gelang emas untuk beli laptop untuk anaknya

Seorang ibu di Malaysia telah menjadi tular kerana menggadaikan gelang emas kesayangannya untuk membeli komputer riba anak perempuannya.

Video yang disiarkan di TikTok oleh Nor Asiah Kamis itu menunjukkan ibunya menjelaskan bahawa dia terpaksa berkorban demi memastikan anak perempuannya itu dapat belajar.

“Gelang ini diberikan kepada saya oleh suami saya, tetapi saya perlu berkorban untuk anak saya; dia lebih penting. Nanti, kita akan cari yang lain.” katanya dalam video itu.

@asiah1106 Makcik ni mai nk tolak gelang emas semata mata nk beli laptop utk anak dia . Macam ni la Pengorbanan mak ayah kita nk bg ank bljaq utk ubah nasib keluarga #kutuasiah #ibukutuasiah #fypシ #fyp #foryoupage #xyzbca #kedah ♬ Sound Sedih Fyp – ASBUN

Video itu telah ditonton lebih 739,000 kali dan mendapat ribuan komen daripada penonton yang bersimpati yang tersentuh dengan pengorbanan ibu itu.

“Beginilah pengorbanan ibu bapa kita untuk membiarkan anak-anak mereka belajar mengubah nasib keluarga,” tulis Nor Asiah Kamis dalam kapsyen video tersebut.

vlcsnap 2023 09 05 08h34m36s468

Kisah ibu itu sangat kena di hati ramai netizen, yang mengingatkan cabaran yang dihadapi oleh ramai keluarga di Malaysia.

“Ini sangat menyayat hati, saya harap anak perempuannya berjaya dalam pelajaran dan membanggakan ibunya.” tulis seorang pengulas.

“Inilah realiti banyak keluarga di Malaysia, saya harap kerajaan boleh berbuat lebih banyak untuk membantu.” kata pengulas lain.

Kisah ibu tersebut menunjukkan betapa pentingnya pendidikan dan pengorbanan ibu bapa untuk memastikan masa depan anak-anak mereka lebih baik. Ia juga mengingatkan cabaran yang dihadapi oleh banyak keluarga di Malaysia.

Sumber: TikTok

steven sim sponsor bedah hati

Menteri Steven Sim beri teladan luar biasa dengan taja pembedahan jantung RM65K untuk kanak-kanak

sabah jalan agung

Wanita mengadu masalah jalan terus kepada Agong semasa lawatan Baginda ke Sabah