11
in

Shopee pecah rekod jualan mencecah RM4.65 bilion sempena Jualan Hebat 11.11

Shopee telah memecahkan rekod sebelumnya, mencapai jumlah jualan sebanyak RM4.65 bilion semasa Jualan Hebat 11.11 baru-baru ini. Pencapaian yang luar biasa ini menandakan acara jualan syarikat yang paling berjaya setakat ini.

“Kami amat menghargai rakan jenama, penjual, dan pembeli atas sokongan mereka selama ini di mana tanpa mereka, kami tidak akan mencapai kejayaan ini.

“Kami kekal berdedikasi untuk membawakan pengalaman membeli-belah terbaik dan inovasi berterusan untuk pengguna kami.

“Pemerkasaan strategik penjual tempatan juga memainkan peranan penting untuk membolehkan kami menyokong dan membolehkan perniagaan berkembang maju dalam ruang digital,” katanya.

Lebih 1.3 juta produk dijual dalam masa dua jam pertama sahaja sempena Jualan Hebat 11.11. Fesyen muncul sebagai kategori paling popular, dengan kata kunci seperti “kasut wanita,” “blaus wanita,” “pakaian,” “beg tangan” dan “sandal wanita” mendominasi carian. Produk penjagaan kulit, bersama-sama dengan pakaian dan perhiasan wanita bersaiz besar, turut mendapat permintaan yang tinggi.

pix shopee8

Untuk memaksimumkan penjimatan dan meningkatkan pengalaman membeli-belah, Shopee menawarkan pelbagai tawaran menarik, termasuk baucar penghantaran percuma, diskaun menarik dan promosi istimewa.

Shopee Live, ciri penstriman langsung interaktif platform, memainkan peranan penting dalam kejayaan jualan. Semasa Jualan Hebat 11.11, pesanan Shopee Live terhadap penjual tempatan melonjak sebanyak 82 kali ganda, menekankan kepentingan platform yang semakin meningkat dalam ekosistem Shopee.

Sesi Shopee Live berjaya menarik penonton yang ramai, dengan penonton baharu meningkat sebanyak 14 kali ganda. Pengguna tertarik dengan tawaran menarik platform, termasuk baucar diskaun 90 peratus dan keseronokan menyertai rancangan permainan Mystery Money Box.

Keupayaan Shopee Live untuk menarik dan mengekalkan perhatian pengguna ditunjukkan lagi dengan 40 juta penglibatan yang direkodkan semasa jualan. Selain itu, lebih 15 kali lebih jenama di Shopee Mall menggunakan Shopee Live berbanding hari biasa, memanfaatkan platform untuk berkongsi pengetahuan produk, memupuk pertumbuhan komuniti dan mengukuhkan hubungan pelanggan.

Sumber: Kosmo Digital

jalanraya glow in the dark malaysia

Jalanraya ‘glow in the dark’ pertama di Malaysia telah dilaksanakan di Semenyih

maxresdefault 27

Treler pertama siri animasi Marvel What If…? musim kedua telah tiba