malam ambang merdeka
in

Rapid KL melanjutkan masa untuk LRT, MRT, Monorel dan bas pada malam Merdeka

Bagi menjangkakan orang ramai yang dijangka menghadiri acara Sambutan Ambang Merdeka 2023 di Dataran Merdeka pada 30 Ogos, Rapid KL telah mengumumkan bahawa ia akan melanjutkan waktu operasi untuk beberapa perkhidmatan pengangkutan awamnya.

Stesen Masjid Jamek LRT Ampang/Sri Petaling, Stesen Pasar Seni, Masjid Jamek, KLCC, dan Ampang Park LRT Laluan Kelana Jaya, Stesen Pasar Seni dan Bukit Bintang Laluan MRT Kajang, Stesen Ampang Park dan Persiaran KLCC Laluan MRT Putrajaya, dan stesen Monorel Bukit Bintang semuanya akan dibuka sehingga 2 pagi pada 30 Ogos.

Selain itu, Rapid KL juga akan melanjutkan waktu operasi bagi 22 laluan bas, yang akan beroperasi sehingga 2 pagi pada 30 Ogos. Laluan ini termasuk perkhidmatan ke Sentul, Desa Sri Hartamas, Titiwangsa, Ayer Panas, Kota Damansara, Damai Perdana, Desa Petaling, Taman Desa, Puchong, Pandan Indah, Maluri, Sri Muda, PJ Old Town, dan USJ 1.

tahubanaha1 1639711908
Gambar hiasan

Rapid KL berkata bahawa stesen penghubung juga akan terus dibuka untuk membolehkan penumpang sampai ke destinasi terakhir mereka. Stesen lain akan ditutup pada waktu biasa, tetapi penumpang boleh keluar. Ia akan menjadi pemulihan yang sangat singkat untuk pengendali rel, kerana semua stesen LRT, MRT dan Monorel akan dibuka pada 4 pagi pada 31 Ogos.

Pelanjutan waktu operasi perkhidmatan pengangkutan awam ini diharap dapat membantu mengurangkan kesesakan di kawasan itu dan memudahkan orang ramai untuk pergi dan balik acara Sambutan Ambang Merdeka 2023.

Sumber: Paultan.org

sharifah sakinah nad zainal

Hantaran Sharifah Sakinah membayangkan kemelut persahabatan dengan Nad Zainal

maxresdefault 14

Treler Metal Slug: Awakening aksi nyata menampilkan Sofyank, Beto Kusyairy dan Soloz