mustafakhan ah long
in

Pinjam Ah Long RM1,500, tapi minta sampai RM12K, Mustafa Khan datang setelkan

Mustafa Khan ialah individu terkenal di media sosial kerana usahanya untuk memberi amaran kepada orang ramai agar tidak terjerumus ke dalam cengkaman peminjam wang tidak berlesen, yang biasa dirujuk sebagai Ah Long. Dalam video tular baru-baru ini, dia datang membantu seorang mangsa yang menghadapi kesusahan daripada geng Ah Long.

Mangsa dikatakan telah meminjam hanya RM1,500 sahaja, dan hingga kini telah membayar RM4,000 termasuk faedah, namun apa yang mengejutkan adalah Ah Long itu masih tidak berpuas hati dan memaksa mangsa untuk membayar sebanyak RM12,000 lagi. Keadaan menjadi melampau apabila Ah Long itu telah memasuki rumah mangsa dan bertindak merampas beberapa barangan sebagai bentuk peras ugut.

@mustafa_khan1992

Hari ini 9/6 saya telah menerima aduan daripada mangsa ahlong bahawa dia telah mengambil duit Rm 1500.00 daripada ahlong dan dia telah pun membuat pembayaran sebanyak Rm 4000.00 dan manakala ahlong tersebut masih lagi ingin menuntut sebanyak Rm 12 000.00 daripada mangsa. Bukan itu sahaja,Ahlong tersebut pernah mencereboh ke rumah mangsa dan mencuri laptopnya. Jika anda mempunyai masalah #ahlong #mangsaahlong #mangsascammer #pinjamanwangberlesen #scam #pelaburan Anda boleh lah menghubungi kami dan mendapatkan bantuan, Anda boleh mendapat nombor saya daripada bio tiktok.

♬ original sound – Mustafa_khan2203 – Mustafa_khan2203

Dalam video yang dimuat naik itu, Mustafa telah berhadapan dengan Ah Long itu sendiri, dan mempersoalkan amalan pelesenan dan perjanjian pinjaman mereka dengan orang ramai.

Menjelang penghujung video, Mustafa mencadangkan penyelesaian yang terbaik untuk membantu mangsa mendapatkan komputer riba mereka, menawarkan penyelesaian yang dianggapnya “baik”.

Warga netizen meluahkan terima kasih mereka kepada Mustafa kerana tanpa gentar memperjuangkan perjuangan mereka yang terperangkap dalam tuntutan bayaran yang tidak masuk akal oleh Ah Long, namun menasihatnya agar beliau berhati-hati dan melindungi dirinya daripada masalah yang mungkin timbul pada masa hadapan.

Sumber: TikTok

myr tahi

Pelawak Chrissie Mayr cuba pertahan Jocelyn Chia, menganggap lawaknya tidak salah dan perlekeh rakyat Malaysia

vlcsnap 2023 06 09 12h50m37s490 3

Ibu pelajar cemerlang SPM 11A telah meninggal dunia