39369 Petronas Twin Towers
in

Pihak Menara Petronas mohon maaf selepas pelanggan tidak dilayan secara adil

Pengurusan operasi lawatan Menara Berkembar Petronas memohon maaf selepas seorang lelaki mendakwa dia dilayan secara tidak adil ketika menunggu giliran untuk ke Skybridge pada hari Jumaat lepas.

Dalam satu kenyataan di Facebook pada hari Sabtu, syarikat itu berkata pihaknya memandang serius perkara itu dan sedang menjalankan siasatan secepat mungkin.

“Kami memandang berat perkara ini dan sedang menjalankan siasatan dengan kadar segera, kami akan memastikan ia tidak berulang lagi.

“Segala kesulitan amat kami kesali,” katanya dalam kenyataan.

399349769 734524808718689 4030015437186506447 n

Lelaki itu yang dikenal pasti sebagai peguam Datuk Shamsuddin Nawawi mendakwa dia dilayan “berat sebelah” oleh kakitangan Skybridge yang mengutamakan warga asing sementara menunggu giliran untuk ke kawasan tarikan umum.

Dalam catatan Facebook pada hari Jumaat, Shamsuddin berkata bahawa dia beratur pada 11.30 pagi dan dapat membeli tiket untuk slot 4.00 petang untuk menaiki menara itu. Dia kemudian pulang pada pukul 2 petang dan menunggu di ruang menunggu sehingga 3.45 petang untuk beratur mengimbas tiket.

Bagaimanapun, Shamsuddin mendakwa seorang pegawai tiba-tiba muncul dan bertanya kepada pasangan “mat salih” (Caucasian) mengenai jadual tiket mereka dan kemudian membenarkan mereka menaiki Skybridge terlebih dahulu.

“Lebih kurang pukul 3.00 petang datanglah pegawai Melayu yang pakai tie warna Petronas itu ke kerusi bulat sebelah bertanya kepada couple Mat Salih tiket naik pukul berapa.

“Dia (pegawai) mengenyit mata dan memberi isyarat menyuruh mereka (pasangan mat salih) tampil ke hadapan supaya mereka boleh naik awal. Saya mula hairan kenapa mereka boleh naik dulu, saya yang menunggu tadi tidak dilayan begitu. sama ada.

“Bila ditanya, jawapannya mereka ada kuasa untuk mengutamakan sesiapa yang difikirkan perlu, ‘mat salih’ baru sampai, badan bertatu segar bugar dan pasangan perempuannya tidak nampak cacat pun,” tulis Shamsuddin dalam catatan Facebooknya.

Posting Shamsuddin sejak itu menjadi viral, dengan ramai netizen meluahkan rasa marah mereka terhadap dakwaan diskriminasi itu.

Sumber: Facebook

maxresdefault 6

Treler Marvel’s Echo menghidupkan semula watak Kingpin dan Daredevil, bermula 10 Januari 2024

Getty insurance life car home family protect coverage

Jumlah rakyat Malaysia ambil insurans masih kurang, hanya 40% sahaja yang ambil