gaduh tampoi
in

Pergaduhan di Tampoi, Johor, 6 individu telah ditahan, Polis masih mengesan beberapa suspek bebas

Enam individu termasuk lima lelaki dan seorang wanita telah diberkas polis berhubung insiden pergaduhan yang menjadi tular, berlaku di Tampoi, Johor Bahru. Insiden itu yang mendapat perhatian besar di media sosial sejak Sabtu, mendorong tindakan pantas pihak penguatkuasa.

Asisten Komisioner (ACP) Balveer Singh, Ketua Polis Daerah Johor Baru Utara, mengesahkan penahanan itu pada Ahad semalam, sambil menegaskan individu yang ditahan itu diperlukan untuk membantu siasatan yang sedang dijalankan. Ketika pihak berkuasa selidik kes tersebut, punca pertengkaran masih dalam siasatan polis, dengan beberapa kecederaan turut dilaporkan.

“Susulan kejadian itu, kami menahan lima lelaki dan seorang wanita berusia antara 24 hingga 35 tahun. Kesemua suspek adalah warga tempatan.

“Mereka ditahan reman selama empat hari bermula 28 Mei untuk siasatan lanjut,” katanya dalam kenyataan pada Ahad malam.

ACP Balveer Singh menggesa sesiapa yang mempunyai maklumat berkaitan kes tersebut supaya menghubungi pegawai penyiasat, Asisten Supt Risman Sahid, di talian 019-7766043.

Polis sedang menjalankan siasatan mengikut peruntukan yang digariskan dalam Seksyen 148, 365, dan 385 Kanun Keseksaan, yang berkaitan dengan kesalahan khusus dan hukuman yang sepadan.

“Kita sudah mengenal pasti dan sedang mengesan beberapa lagi suspek yang masih bebas.

“Kami menggesa orang ramai supaya tidak mensensasikan perkara ini sehingga boleh menggugat ketenteraman awam,” katanya.

Sebelum ini, video berdurasi 28 saat yang merakam sekumpulan individu yang menyerang seorang lelaki telah tersebar luas di pelbagai platform media sosial.

Rakaman itu menunjukkan suspek menarik rambut mangsa, menendang kepalanya, dan menggunakan topi keledar sebagai senjata untuk menyerang.

Sumber: Facebook

1979468

Kerajaan kaji cadangan pusat mediasi selesai isu Islam dengan bukan Islam

230428 Queen Cleopatra al 0801 126120

Mesir mahu siri Cleopatra di Netflix diharamkan terus