teksi ambil parkir oku
in

Pemandu teksi ambil parkir OKU patahkan wiper kereta OKU di belakangnya

Seorang pemandu teksi telah dirakam kamera mematahkan wiper (pengelap cermin) pemandu kurang upaya selepas meletakkan kenderaannya sendiri di tempat parkir orang kurang upaya.

Video yang tular di media sosial itu menunjukkan pemandu teksi itu keluar dari keretanya dan bertindak marah mematahkan wiper Perodua Kancil milik pemandu OKU itu.


Kejadian dipercayai berlaku selepas pemandu teksi itu meletakkan kenderaannya di tempat OKU sehingga menghalang pemandu Kancil itu beredar. Pemandu Kancil itu telah meletakkan kereta di belakang teksi untuk menghalangnya daripada beredar sehingga dia mengalihkan kenderaannya.

vlcsnap 2023 09 23 09h35m31s615

Video tersebut telah mencetuskan kemarahan warga netizen dalam talian, dengan ramai orang mengecam tindakan pemandu teksi tersebut.

vlcsnap 2023 09 23 09h34m59s058

Orang kurang upaya sering bergantung pada tempat letak kereta khas untuk bergerak. Apabila orang ramai menyalahgunakan tempat ini, ia boleh menyukarkan bagi golongan orang kurang upaya untuk meletakkan kereta mereka.

Ramai netizen menggesa pemandu teksi itu dikenakan hukuman kerana kelakuannya, malah ada yang mencadangkan supaya dia kehilangan lesen teksinya terus.

Sumber: X (Twitter)

maxresdefault 31

Treler Squid Game: The Challenge mempunyai 456 peserta bertaruh untuk memenangi wang $4.56 juta

penjaga k9 blake masuk islam

Anggota bomba sebagai penjaga anjing K9 Blake masuk Islam selepas kematiannya